Presentació

L’activitat diària d’Òmnium Cultural, amb prop de trenta seus territorials arreu del país, és una prova del paper actiu que la nostra entitat té en el procés tan estimulant que viu el país. Som un element significatiu dins de la societat civil catalana i, per això, els catalans i les catalanes compten amb nosaltres en els terrenys de la cultura, la llengua, l’educació i la cohesió social.

Els que formem part d’Òmnium som ben conscients que ara ens correspon tenir un paper actiu en la tasca de construcció del futur del nostre país, un país plenament sobirà. I això, en definitiva, vol dir treballar per a l’assoliment d’un estat català dins del conjunt europeu.

En aquest web hi trobareu, a més de les xifres que us expliquen que administrem bé les dificultats econòmiques, informació sobre moltes i molt variades activitats: des dels actes locals de les seus fins a la Nit de Santa Llúcia i tots els actes culturals previs, passant per les parades arreu del país el dia de Sant Jordi, les accions dins la Federació Llull ‒que fa evident la nostra relació amb mallorquins i valencians‒, o els Premis d’Honor de les Lletres Catalanes que cada any atorga Òmnium.

A tota aquesta activitat cívica i cultural cal afegir-hi que, el setembre del 2012, el govern de la Generalitat va acceptar el deure d’aplicar el que el poble i els seus representants al Parlament li han manat. Òmnium continuarà treballant amb l’herència de 51 anys de tasca diària i incombustible i amb la il•lusió desbordant que entre tots hem teixit per aconseguir que el poble català pugui, per fi, assolir allò que sempre ha somiat.

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural