Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Arribada de la Flama del Canigó a Gavà.


La secció local d'Òmnium Gavà us convida a participar en l'arribada de la Flama del Canigó aquest 23 de juny.  A l'activitat hi participen dotze entitats locals. Tres d'elles com a organitzadores: la Union Muntanyenca Eramprunyà, l'Agrupament Escolta i Guia Roc del Migdia i Òmnium Gavà; i la resta d'entitats hi participen com a col·laboradors: Companyia General del Foc, Sonaquetomba, Ateneu Popular La Màquia, Club d'Atletisme de Gavà, Esbart Brugués, Mata de Jonc, Castellers de Gavà, ANC, Gegants i Gegantons, Amics del Museu de Gavà.

La Flama, provinent del cim del Canigó, entrarà a Gavà per la Rambla portada per corredors de l'Unió Muntanyenca Eramprunyà i a les 20:45 hores serà rebuda a la plaça Josep Tarradellas, on es llegiran els manifestos. Des de la plaça Tarradellas la comitiva seguirà fins a la plaça Jaume Balmes. Allà hi haurà fonts pirotècniques, acompanyament de ritmes del grup Sonaquetomba i actuació dels Castellers i l'Esbart. Quan sigui fosc (aprox. 22.00 h.) s'encendrà la foguera de Sant Joan a càrrec de la Companyia General del Foc. L'acte acabarà amb la celebració d'una revetlla popular al voltant de la foguera i música en directe.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan arreu dels Països Catalans. El 23 de juny la Flama del Canigó baixa d'aquest cim, des dels seus dos vessants i centenars d'equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint moltes i diverses rutes. Comença així la celebració d'una festa ancestral que és també un símbol de germanor entre tots els territoris de parla catalana.

Us hi esperem!Pertany a

Quan
23 juny, 2017 - 20:45

On
Rebuda de la Flama: Plaça Josep Tarradellas (Gavà).


Territori/s
Baix Llobregat


Etiqueta/es
Òmnium Gavà
Òmnium Baix Llobregat


Compartir