Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Destil·lacions

Carme Andrade va néixer a Constantí i viu a Reus. Filòloga. En l’actualitat es dedica a l’activisme social i cultural. Pertany a diversos col·lectius: Reusenques de Lletres, Òmnium Baix Camp i Safareig Poètic.
Ha publicat poesia: Els cercles obstinats (2013), Poesia als balcons (2016) En prosa: ha estat finalista i ha publicat relat a la col·lecció Vent del Port (2013), ha escrit relats a tres volums de la col·lecció Reusenques de Lletres, a les revistes digitals Núvol, Paper de vidre, Lemúria i a la publicació digital El vestit negre. L’any 2016 va publicar el recull de relats i poemes Gosadies.
La trobareu al bloc Carmejant  

L'obra que presentarà dilluns, Destil·lacions, li ha valgut la Flor Natural dels Jocs Florals del Rosselló (2016) i ens la presentarà en companyía de l'Agnès Toda, de l'Antoni Bonet, editor de Neopàtria i dels amics del Safareig Poètic Antònia Farré, Isabel Fornos i Eduard López, que l'acompanyaran com a rapsodes per descobrir-nos la sonoritat dels seus versos.

Destil·lació. Del ll. destillare, «deixar caure de gota en gota».
La destil·lació poètica és el mètode de separació de substàncies diverses basat en les diferents volatilitats que presenten cadascuna. Aquest procés s’utilitza sobretot per a separar o purificar els components d’un mateix cos conceptual per tal d’aconseguir el màxim d’elements essencials en el bastiment del poema. Requereix un temps de repòs en profunditat i un deixar caure gota a gota per tal que tots aquells components superficials, siguin formals o conceptuals irrellevants, es vagin reduint i a la llarga es vagin volatilitzant i el que en resti contingui una alta concentració de l’element essencial.
Resumint: el meu treball poètic té molt de garbellar, separar, suprimir, liquar, volatilitzar, rastellar, aclarir, podar...

Quan
15 març, 2018 - 19:30

On
Seu d'Òmnium Baix Camp (raval de Santa Anna, 2, pal. de Reus)


Territori/s
Baix Camp


Compartir