Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

95.359socis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

95.359socis a tot el món

Saber-ne més

Exposició i pel·lícula a la Filmoteca

Si t'agrada el cinema, aquesta és la teva activitat del Ves de culT de gener. La Filmoteca de Catalunya ens ofereix un programa doble: una visita guiada pel Octavi Martí, comissari de l'exposició i director adjunt de la Filmoteca, a l'exposició "La Quadratura del Cercle A" i accés al passi del documental de Sílvia Quer, Terra Cremada, sobre la misteriosa implicació del vice secretari del PSUC, Miquel Serra, en el boicot a la crema de Barcelona ordenada per Stalin el 1938. Els socis i sòcies podreu gaudir d'un preu especial de 3 euros que inclou les dues activitats.
 
"La Quadratura del Cercle A" recorda la primera xarxa de cinemes d’Art i Assaig de l’estat, que va portar a casa nostra el concepte d'espectador modern en sales com el Capsa, l’Alexis, l’Arcadia o el Maldà. Les estrenes de pel·lícules com Somnis, d'Ingmar Bergman, Repulsió, de Roman Polanski o El marit de la perruquera, de Partice Leconte van ser possibles gràcies als impulsors d'aquest Cercle. Al llarg d’un quart de segle d’exitosa trajectòria, el Cercle A va tenir un paper determinant en l’educació cinèfila d’una societat.
 
Pel que fa a la docuficció de Sílvia Quer, Terra Cremada, la història ens porta al 1938. Miquel Serra és citat a una reunió secreta del PSUC per rebre ordres de Moscou: la guerra està perduda, cal destruir tot allò que pugui ser útil a l’enemic, han de cremar part de Barcelona. M. Serra s’ofereix voluntari, però ningú no sap que està desobeint les ordres d’Stalin: el que realment prepara és un boicot per evitar-ho. Amb entrevistes i una part de ficció, aquest documental descobreix el personatge de Miquel Serra i Pàmies i intenta aclarir què hi ha de cert en tota aquesta història. 
 
Cal que reserveu entrada escrivint a info@socis.cat.
 
Més informació
Quan
19 gener, 2018 -
17:30 al 20:30

On
Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí, 1 – 9
Filmoteca de Catalunya, Plaça Salvador Seguí, 1 – 9


Territori/s
Barcelona-Ciutat Vella


Etiqueta/es
#vesdeculT


Compartir