Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Presentació del llibre 'El cavaller Floïd'

El dilluns 12 de març a les 20 h presentarem al Centre Cultural de Terrassa el llibre 'El cavaller Floïd' de Genís Sinca, la biografia de l’home de negocis, mecenes catalanista i un dels fundadors d'Òmnium Cultural, Joan B. Cendrós.

Hi participaran l'autor Genís Sinca; Laura Cendrós, filla petita de l'empresari; Xavier Ordeix, president d'Òmnium Terrassa, i Aleix Pons, expresident d'Òmnium Terrassa

'El cavaller Floïd' tracta de J.B.Cendrós (Barcelona, 1916-1986), l’empresari del popular Floïd (el pioner dels after-shave), però sobretot és un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B.Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva inflexibilitat quan es tractava de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui. La història desconeguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.
Quan
12 març, 2018 - 20:00

On
Centre Cultural de Terrassa


Territori/s
Terrassa


Compartir