Carregant Esdeveniments

“Renovació pedagògica a Catalunya: del segle XX al segle XXI” amb Joan Soler Mata

Actes i activitats

24 d'abril de 2017, 17:00h

Els dilluns d’Òmnium a Cerdanyola: el 24 d’abril de 2017, a les 7 del vespre, a la sala 22 de l’Ateneu, parlem amb Joan Soler Mata sobre la renovació pedagògica a Catalunya

A Catalunya, la renovació pedagògica ha estat molt important tot al llarg del segle XX: per primerenca, per intensitat, per transcendència… En un moment donat, l’Escola de Mestres Rosa Sensat, que més tard va esdevenir l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va ser un catalitzador:  mestres i educadors que cerquen la qualitat de l’ensenyament i de l’educació en general. La pedagoga Marta Mata, conjuntament amb altres persones, hi va tenir un paper destacat. Aquest és el tema del nostre dilluns d’Òmnium a Cerdanyola del mes d’abril.

Qui és el nostre convidat?


Joan Soler Mata és doctor en Pedagogia. Ha exercit com a mestre d’ensenyament primari en diferents centres públics (1980-1994) i també com a professor associat del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona (1992-1995). Des de l’any 1994, és professor del Departament de Pedagogia de l’Escola Universitària de Mestres Balmes dels Estudis Universitaris de Vic i, posteriorment, de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la Universitat de Vic, on ha exercit diferents càrrecs de gestió i en el darrer període va exercir el càrrec de degà (2014-2016).

És president de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana. Fins a la seva elecció havia estat codirector de la revista Educació i Història. Membre del consell assessor de la Col·lecció Textos Pedagògics de l’editorial Eumo. Ha coordinat i assessorat el programa “Educació i territori en petits municipis” de la Diputació de Barcelona.

És membre del Grup de Recerca Educativa de la Universitat de Vic (GREUV). Els seus àmbits d’estudi i investigació són: la formació del mestre i de l’educador social; la història de la renovació pedagògica a Catalunya; el pensament educatiu contemporani; les relacions entre territori, municipi i educació; l’escola rural; la democràcia a l’escola.

Els dilluns d’Òmnium a Cerdanyola


Els dilluns d’Òmnium a Cerdanyola és un programa que engloba tot un seguit d’activitats que persones d’Òmnium a Cerdanyola estem programant per als propers mesos i que volem que esdevingui una cita habitual per a la ciutat.