Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Ruta literària per la Barcelona negra

GRUP PLE

Aquest any 2018 es compleixen cent anys del naixement de Manuel de Pedrolo, considerat el fundador de la novel·la negra en català. També es commemora el vintè aniversari de la mort de Jaume Fuster, el màxim impulsor per al reconeixement professional dels escriptors en la nostra llengua i un dels màxims defensors de la literatura de gènere. Per això mateix us oferim una ruta per la Barcelona més negra que combina escenaris de novel·la amb altres que han protagonitzat casos reals.
 

L'escriptor Sebastià Benassar ens acompanya en una ruta de descoberta que ens portarà pel Pla de la Catedral, el carrer del Bisbe, la plaça Sant Just i Pastor, el carrer Palma de Sant Just, el carrer Avinyó, la plaça George Orwell, la plaça Reial, el carrer Nou de la Rambla, i la plaça de Salvador Seguí, per finalitzar el recorregut a la Rambla del Raval.
 
Descobrirem els secrets més negres de la ciutat des de l'època visigòtica, els màrtirs cristinans, el crim del poeta Salvador Iborra, el narcotràfic a la ciutat antiga, la Guerra Civil, la Barcelona llibertària dels 70 i les figures de Jaume Fuster i Manuel de Pedrolo en la novel·la negra, amb un epíleg final que homenatjarà a Manuel Vàzquez Montalbán.
 
La ruta tindrà una durada d'una hora i quart, aproximadament. Ens trobarem a les escales de la Catedral de Barcelona a les 11 h. L'activitat té un preu persona de 5 € que podreu abonar al punt de trobada abans de començar la passejada.
 
Per a aquesta activitat és necessari reservar lloc escrivint un e-mail al guia Sebastià Benassar.
Quan
27 gener, 2018 -
11:00 al 12:15

On
Punt de trobada: escales de la Catedral de Barcelona
Punt de trobada: escales de la Catedral de Barcelona


Territori/s
Barcelona-Ciutat Vella


Etiqueta/es
#vesdeculT


Compartir