Carregant Esdeveniments

“Aquesta nit tanquem”: TIC Escènic porta Pedrolo a Sentmenat

Actes i activitats
17 de març de 2018, 20:00 h

TIC Escènic porta al Teatre del Coro de Sentmenat l’adaptació de l’obra Aquesta nit tanquem de Manuel de Pedrolo, el seu homenatge en en centenari del seu naixement.

Enguany, per commemorar el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo, T.I.C. Escènic ha cregut que era una oportunitat excel·lent per rellegir, recuperar i donar el ressò que es mereix a aquest autor, un dels més prolífics i populars de la literatura catalana contemporània. Per això, ha adaptat l’obra de Pedrolo Aquesta nit tanquem, escrita l’any 1973, en plena lluita contra la dictadura franquista, però que continua essent d’absoluta actualitat.

Aquesta representació, que anirà a Caldes, Castellar del Vallès i Sabadell, comença el seu recorregut a Sentmenat: la podreu veure el dissabte, 17 de març, a les 9 del vespre al Teatre del Coro de Sentmenat (passeig d’Anselm Clavé, 46-48). Us podeu baixar el programa aquí.

Tarifes:
– entrada general: 8,00€
– socis de la Societat Coral Obrera La Glòria Sentmenatenca: 5,00 €

TIC Escènic ingressarà el 10% dels ingressos a la Caixa de Solidaritat.

Producció: TIC Escènic
Amb la col·laboració de: Miquel Contel – Espai FOC – Òmnium Cultural de Sabadell

Manuel de Pedrolo (l’Aranyó, 1 d’abril de 1918 – Barcelona, 26 de juny de 1990) conreà tots els gèneres literaris: poesia, teatre, narrativa i contes. La seva obra, un dels corpus més extens de les lletres catalanes, és sovint eclipsat per l’èxit de la seva obra més coneguda, Mecanoscrit del segon origen. És considerat l’escriptor més prolífic de les lletres catalanes. Enguany se’n commemora el centenari del seu naixement i podeu trobar totes les activitats que s’estan organitzant al web de l’Any Manuel de Pedrolo

Com diu Clara Soley, professora de llengua i literatura catalanes i escriptora, en la seva presentació, heu de llegir Pedrolo i  “descobrireu com la seva prosa continua ben acerada, preparada per sacsejarnos. Ens adonarem que la denúncia que fa del món real, de l’alienació de l’home, la falta de llibertat és esfereïdorament vigent. I que la seva literatura, en totes les seves manifestacions, té la grapa d’una personalitat creadora, amb una riquesa de registres difícil de trobar.”

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.