Carregant Esdeveniments

Arribada de la Flama del Canigó a Valls

Actes i activitats
23 de juny de 2016, 19:30 h
Programa:

19 h, des de plaça del Blat. Anada a la recollida de la flama del Canigó amb la participació del Llucifer, la diablessa, la mulassa, la mulassa petita, la colla gegantera el Calçot, les entitats i  barris que basteixen foguerades, els sonadors i la Fanfara de Torredembarra. Tots els racons de la ciutat hi són representats per les associacions Alt Camp, Barri Antic, Les Comarques, Fonts del Lledoner-Fontscaldes, La Fraternal, Picamoixons, Sant Josep Obrer, Santa Gemma, Santa Úrsula i La Xamora.

Coorganitzen: Federació d’Associacions de Veïns, UAF i Ajuntament. Cooperen: Òmnium Cultural i AAEET
 
19.15 h, des del costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, pel passeig president Tarradellas, carrer Avenir, carretera de Montblanc, Font de la Manxa, Jaume Huguet i el Pati. Entrada a la ciutat de la flama del Canigó, portada en relleus en diferents trams per atletes voluntaris.
 
19.30 h, al Pati. Lliurament per part dels corredors del foc del Canigó a la diablessa, encenedora dels diables, qui el traspassa a Llucifer, general de l’avern.
 
A continuació, des del Pati, pel carrer de la Cort, i fins a la plaça del Blat. Trasllat del foc del Canigó, amb els personatges del ball de diables Llucifer i la diablessa, la mulassa, la mulassa petita, la colla gegantera el Calçot, i els representants dels barris i entitats fogueraires.
 
20 h, plaça del Blat. Simbòlica encesa de la graella de Valls pel Llucifer del ball de diables amb el foc del Canigó i lectura de la proclama de la diada, realitzada per la Unió Anelles de la Flama. El foc nacional roman encès durant totes le s actuacions de Completes.
 
Seguidament, a la mateixa plaça, veredicte del concurs de fogueres i encesa conjunta dels representants de les entitats i barris perquè traslladin el foc a les seves seus per a la Nit de Sant Joan.
 
 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.