Carregant Esdeveniments

Club de lectura: En la pell de l’altre

Actes i activitats
30 d'abril de 2015, 20:00 h

Nova sessió del Club de lectura Bravium-Òmnium. Comentarem el llibre “EN LA PELL DE L’ALTRE” de l’escriptora MARIA BARBAL. Serà el dijous dia 30 a les 20:00 h.

CLUB DE LECTURA EN CATALÀ BRAVIUM – ÒMNIUM

ESPAI DE LECTURA I DEBAT

Coodinació:
(Bravium) Carme Aguilar i Ferran Figuerola
(Òmnium) Biel Ferre, Judith Prat i Carme Andrade

images-1logopBravium Teatre Reus

Un dels problemes de la lectura és el de ser un plaer solitari. Llegeixes un llibre, t’agrada, però si en el teu entorn no l’ha llegit ningú, no el pots comentar.
Bravium i Òmnium t’ofereix la possibilitat de participar en el Club de Lectura i així la lectura es converteix en un plaer compartit. D’aquesta manera la lectura d’un llibre s’enriqueix amb la tertúlia…i no cal dir que també es coneix gent nova, amb la qual el nexe comú és la lectura. Com hi pots participar? Per ser membre del Club de Lectura Bravium cal que lliuris la butlleta d’inscripció adjunta a la secretaria del teatre o també pots enviar les teves dades per correu electrònic. Més endavant ens posarem en contacte amb tu per a la primera trobada i en aquest moment explicarem el funcionament del Club.

PROPERA TROBADA:

LA PROPERA LECTURA SERÀ EL 30 d’abril de 2015 a les 20:00h.

En aquesta ocasió hem triat el llibre:

 

enlapelldelaltreSinopsi: Dues nenes, la Ramona i la Mireia, de famílies ben diferents, coincideixen als anys seixanta a la mateixa escola al barri del Poblenou de Barcelona; quan se separen per continuar estudiant, l’una a la Universitat, l’altra en una acadèmia del barri, no esperen que els seus camins tornin a trobar-se. Els altres personatges —el Rossend, l’Anna, el Tomàs, el Manuel, el Joan, la Lolín, la Isolda— dibuixen amb elles un entramat de relacions, vinculades al context social i polític dels anys vuitanta i noranta fins a l’assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia a Moscou el 2006. «Després d’aquell viatge, la memòria tenia un sentit més precís per a la Ramona. Seria un gran honor treballar cada dia, com se li havia proposat, a l’associació Memòria i Llibertat; ella lluitaria amb les dents, si calia, per portar-los tot el reconeixement possible. Encara que allò que l’hauria omplert del tot hauria estat ser-ne membre de ple dret, però tan sols en podien ser sòcies les víctimes o els seus familiars directes. I allò hauria estat com ser igual d’afortunada que la Mireia».

 

 

MariaBarbalMaria Barbal (Tremp, 1949) es va donar a conèixer amb la novel·la Pedra de tartera (premis Joaquim Ruyra 1984 i Joan Crexells 1985), una fita de la narrativa catalana contemporània. Aquest llibre obre un cicle novel·lístic amb el Pallars nadiu de l’autora com a punt de referència, que també integren Mel i metzines (1990), Càmfora (premis de la Crítica 1992, Crítica Serra d’Or 1993 i Nacional de Literatura 1993) i País íntim (premi Prudenci Bertrana 2005). La seva obra com a novel·lista també comprèn els rellevants títols Escrivia cartes al cel (1996), Carrer Bolívia (1999), Bella edat (2003) i Emma (2008). Després del seu brillant debut com a autora de narracions amb La mort de Teresa (1986), ha publicat els volums de relats Ulleres de sol (1994) i Bari (1998).

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.