Carregant Esdeveniments

La Flama del Canigó arriba als districtes de Barcelona!

Actes i activitats
23 de juny de 2017, 15:00 - 19:30 h

La Flama del Canigó arriba un any més, i per 50a ocasió, a Barcelona. La rebuda serà a plaça Sant Jaume i d’allà es dirigirà cap als diferents districtes de la ciutat.

La Flama del Canigó arriba un cop més arreu dels Països Catalans!

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana

Com cada any, Barcelona també rep la flama i es distribueix, des de plaça Sant Jaume, fins a tots els districtes de la ciutat.

Si vols ajudar a què la flama sigui present a cada racó de la ciutat, apunta’t a fer de voluntari, ja sigui a la plaça Sant Jaume o a un districte en concret! Entra a cada una de les notícies següents, i apunta’t a fer de voluntari!

L’arribada de la Flama a plaça Sant Jaume

La Flama 2017 arriba a Horta!

La Flama 2017 arriba a quatre punts de Sants-Montjuïc!

Arribada de la Flama 2017 a Gràcia!

La Flama del Canigó arriba a les Corts

La Flama arriba a Nou Barris!

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.