Carregant Esdeveniments

La Flama del Canigó encén la nit de Sant Joan a l’Alt Penedès

Actes i activitats
23 de juny de 2015, 22:00 h

Dimarts 23 de juny
A les 10 del vespre
Parc de Sant Julià
Vilafranca del Penedès

“Tot poble té arrels fondes, i la llavor de bona sembra mai fineix, per això Catalunya sempre ha reprès un nou impuls de renaixença, que avui ha tornat amb força buscant un millor camí, amb voluntat i esperança, sota la llum de la Flama del Canigó”. (Final del missatge de la Flama del Canigó d’enguany, de Nemesi Solà)

Cada any, la matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya i centenars de persones i equips de foc, coordinats des de fa més de 40 anys per Òmnium Cultural, la distribueixen arreu dels Països Catalans per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. I un any més, la Flama arribarà a l’Alt Penedès gràcies a l’esforç de diverses entitats de la comarca.

Vilafranca del Penedès
El dia 23 de juny, després d’haver recollit la Flama a Manresa, un gru ciclistes del Centre Excursionista del Penedès (CEP) portaran la Flama en bicicleta des de la Pobla de Claramunt fins a Sant Quintí de Mediona. Des d’allà, un grup de corredors de Correm per la Terra començarà la ruta corrents, passant per Guardiola de Font-rubí i les Cabanyes, fins a Vilafranca del Penedès. L’acte de rebuda de la Flama del Canigó, coordinat per Òmnium Alt Penedès, serà a les 10 de la nit al parc de Sant Julià de Vilafranca, on s’encendrà el peveter i el periodista penedesenc Ricard Rafecas llegirà el missatge del 2015. També hi col•laboraran les colles castelleres i un grup de grallers. A continuació, hi haurà un sopar popular organitzat pel Casal Popular de Vilafranca  i a  mitjanit s’encendrà la foguera amb el foc del peveter. Seguidament tindrà lloc un concert a càrrec del grup Miaú. I més tard, correfoc des del parc de Sant Julià fins a la zona esportiva i allà un concert, actes organitzats per la Colla de Diables de Vilafranca. 

Sant Quintí de Mediona
Mentrestant, a Sant Quintí també celebraran la nit més curta de l’any  amb un acte de rebuda de la Flama del Canigó que tindrà lloc a les escoles de dalt, organitzat per l’Ajuntament i amb la col•laboració de diverses entitats. L’acte s’iniciarà amb l’arribada de la Flama del Canigó i els parlaments institucionals a càrrec de l’alcalde de la població i del president d’Òmnium Alt Penedès,  i la lectura del missatge d’enguany. Més tard hi haurà un correfoc pels carrers de la població a càrrec del Diables, que acabarà a les mateixes escoles on hi haurà un sopar popular i festa amb DJ Lagarto.

Torrelles de Foix
Per setzena vegada consecutiva, la Flama del Canigó arribarà a Torrelles procedent del Parlament de Catalunya cap a les dues del migdia. La Flama quedarà present en un peveter al Casal d’avis de la població fins a les 5 de la tarda que, amb relleus, pujarà fins el Santuari de la Mare de Déu de Foix, patrona del Penedès. A les 11 de la nit, els diables de Torrelles faran una foguera que s’encendrà amb la Flama del Canigó.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.