Carregant Esdeveniments

L’Atles toponímic de la Catalunya Nord

Actes i activitats
16 de març de 2018, 17:30 h

En el marc de les jornades Catalunya Nord: passat i present, us convidem ala conferència que Joan Becat ens farà sobre la seva gran obra: l’Atles toponímic de la Catalunya Nord

En el marc de les jornades Catalunya Nord: passat i present, us oferim la possibilitat de conèixer més a fons una obra molt important, tant des del punt de vista de la història com de la llengua: l’Atles toponímic d’aquest territori, obra de Joan Becat.

Aquest és el programa de la segona jornada: 

Benvinguda 
Teresa Mira, presidenta d’Òmnium Cultural de Sabadell

L’Atles toponímic de la Catalunya Nord
Joan Becat, geògraf

L’acte tindrà lloc al Casal Pere Quart (Rambla, 69, Sabadell),  el divendres, 16 de març de 2018, a dos quarts de set del vespre.

A tres quarts de vuit, anirem cap a la pl. del Dr. Robert, per sumar-nos a l’acte en suport als presos polítics i en especial a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, quan farà 5 mesos del seu injust empresonament. 

Organitza: Òmnium Cultural de Sabadell

Amb la col·laboració de: CNL Sabadell – Fundació Bosch i Cardellach – Plataforma per la Llengua-Vallès Occidental – Unió Excursionista de Sabadell


Qui és el nostre ponent?


Joan Becat  va estudiar geografia a la universitat de Montpeller i a la de París, i des del 1972 ha estat professor de geografia a la Universitat de Perpinyà. Ha col·laborat amb el Centre National de la Recherche Scientifique i en nombroses revistes i diaris com Sant Joan i Barres, l’Avui o El Punt, on ha publicat articles sobre geografia física i econòmica de la Catalunya Nord. També fou coordinador a la Catalunya Nord del II Congrés Internacional de la Llengua catalana i ha col·laborat en la Universitat Catalana d’Estiu. Actualment és director del Centre de Recerques i d’Estudis Catalans (CREC) de la Universitat de Perpinyà, vicepresident de la Federació per a la Defensa de la Llengua i de la Cultura Catalanes a la Catalunya del Nord i també és membre tant d’Òmnium Cultural com de l’Institut d’Estudis Catalans des del 1991. El 2002 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.
 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.