Carregant Esdeveniments

No et perdis l’exposició en motiu de l’Any Triadú “…A dins de classe soc feliç” a Alp

Actes i activitats

16 de maig de 2022, 17:30 h

 

Del 16 al 23 de maig, Òmnium Cerdanya et convidem a visitar l’exposició “…A dins de classe soc feliç”, amb motiu del centenari del naixement de Joan Triadú, a la sala d’actes del Teatre Municipal d’Alp (Placeta Casino).

Els horaris de visita són els següents:

  • Dies laborables de 17.30 a 19.30 h
  • Caps de setmana d’11 a 14 h

Es tracta d’una exposició de 16 plafons que expliquen la vessant de pedagog de Triadú.

Joan Triadú, nascut al Ripollès, fou un escriptor, crític literari i pedagog català. Activista cultural i resistent antifranquista, va participar en molts projectes culturals catalans significatius del segle xx com la revista Serra d’Or, la revista Ariel, el diari Avui o Òmnium Cultural. Fou pioner dels cursos de català en la postguerra. En la faceta de pedagog, fou director general de la Institució Cultural del CIC, entitat que creà l’Escola Thau Barcelona l’any 1963 i l’Escola Thau Sant Cugat l’any 1996. El 2021 se celebrà l’Any Joan Triadú en commemoració del centenari del seu naixement.

A més de l’exposició, podeu assistir a la conferència a càrrec de la reconeguda pedagoga Carme Alcoverro, que ens parlarà sobre Triadú. Serà al mateix espai, el dissabte 21 de maig a les 12 h.