Carregant Esdeveniments

Presentació del llibre ‘El cavaller Floïd’

Actes i activitats
12 de març de 2018, 19:00 h

El dilluns 12 de març a les 20 h presentarem a Terrassa el llibre ‘El cavaller Floïd’ de Genís Sinca, la biografia de l’home de negocis i mecenes catalanista Joan B. Cendrós.

El dilluns 12 de març a les 20 h presentarem al Centre Cultural de Terrassa el llibre ‘El cavaller Floïd’ de Genís Sinca, la biografia de l’home de negocis, mecenes catalanista i un dels fundadors d’Òmnium Cultural, Joan B. Cendrós.

Hi participaran l’autor Genís Sinca; Laura Cendrós, filla petita de l’empresari; Xavier Ordeix, president d’Òmnium Terrassa, i Aleix Pons, expresident d’Òmnium Terrassa

‘El cavaller Floïd’ tracta de J.B.Cendrós (Barcelona, 1916-1986), l’empresari del popular Floïd (el pioner dels after-shave), però sobretot és un dels mecenes i activistes culturals més importants que hagi donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B.Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva inflexibilitat quan es tractava de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui. La història desconeguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.