Carregant Esdeveniments

Presos polítics a l’Espanya contemporània

Actes i activitatsPromocions i descomptes
Durant tot el mes d'octubre

‘Presos polítics a l’Espanya contemporània’ és una instal·lació de Santiago Sierra que mostra 24 fotografies en blanc i negre, pixelades, de 74 presos polítics. Les seus d’Òmnium acullen la instal·lació per demanar l’alliberament dels presos polítics, i molt especialment del president de l’entitat, Jordi Cuixart. 

Amb el lema «Demà pots ser tu», les seus territorials d’Òmnium acullen la instal·lació per reivindicar la crida a la justícia per al retorn a casa dels presos polítics i molt especialment del president de l’entitat, Jordi Cuixart.

Presos polítics a l’Espanya contemporània és una instal·lació de l’artista Santiago Sierra. L’obra mostra 24 fotografies en blanc i negre pixelades de 74 presos polítics de diverses posicions.

Us podeu inscriure en aquest formulari per visitar l’exposició a les diferents seus del territori que l’acullen durant aquest mes d’octubre. 

Les seus territorials d’Òmnium acullen la instal·lació per reivindicar la crida a la justícia per al retorn a casa dels presos polítics i molt especialment del president de l’entitat, Jordi Cuixart.

L’obra pretén fer visible, a partir d’una selecció d’exemples molt clars, l’existència de presos polítics a l’Estat espanyol i destaca que, dins el panorama carcerari actual, un gran nombre de presos han estat condemnats a causa de les seves ideologies, especialment d’esquerres. Amb l’obra, l’autor reflexiona sobre les conseqüències de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana (2015) a Espanya i interpel·la l’espectador a no mantenir-se neutral en situacions d’injustícia.

Entre els presos, destaquen Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, els joves d’Altsasu o set membres de Segi. L’obra va ser censurada en la Fira ARCO el 2018; va ser posteriorment adquirida per Tatxo Benet per menys de 80.000 euros i exposada al Museu de Lleida i al CCCB.

Agenda al territori:

«Demà pots ser tu»

Presos polítics a l’Espanya contemporània

Les seus territorials d’Òmnium acullen la instal·lació de Santiago Sierra, que fou censurada a la fira ARCO. Podeu inscriure-us a la seu més propera per donar suport al projecte.

En aquest formulari us podeu inscriure per visitar l’exposició. 

O BEGUES.

Seu d’Òmnium Baix Llobregat.

Exposició oberta del 5 al 9 d’octubre.

O SANT SADURNÍ D’ANOIA.

Casal d’Entitats.

Exposició oberta fins al 7 d’octubre.

De dilluns a divendres, de 9 a 21 h, i caps de setmana, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.

O AGRAMUNT.

Sala de Plens de l’Ajuntament.

Acte inaugural: 12 d’octubre, 12 h, amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Exposició oberta del 12 al 14 d’octubre.

De 12 a 14 h i de 17 a 19 h.

O OLOT.

Primer pis de l’hospici d’Olot.

Acte inaugural: 23 d’octubre, 19 h.

Exposició oberta fins al 28 d’octubre.

 

A ALELLA.

Del 15 al 21 d’octubre.

 

A TEIÀ.

Del 22 al 28 d’octubre.

 

Fitxa tècnica:

Instal·lació exposada al CCCB el juny de 2018
Tipus: obra d’art, fotografia
Artista: Santiago Sierra
Data creació: 2018
Gènere: fotografia en blanc i negre
Propietari: Josep Maria Benet Ferran

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.