Carregant Esdeveniments

Rebuda de la Flama a Reus

Actes i activitats
23 de juny de 2015, 17:15 h

Programa d’actes complert

En la present edició de la rebuda de la Flama del Canigó a Reus les diverses entitats que celebren la festa de Sant Joan a la Ciutat han el.laborat un programa conjunt i  coordinat que , tot seguit, us presentem. Amés, Reus tornarà a ser el punt de trobada per a més d’una trentena d’equips de foc de les comarques properes, que hi acudiran a recollir el relleu dels Focs de Sant Joan.

A ¼ de 6 de la tarda serà la 44ª vegada que arriba a Reus la FLAMA DEL CANIGÓ fent HOMENATGE A LA SENYERA, serà a la plaça del Santuari de la Verge de Misericòrdia on el Patronat i altres simpatitzants, iniciaran el primer recorregut de la Flama que es farà des del Santuari fins el Camí de Tarragona, passant per l’Avgda de Sant Bernat Calbó.
 
A ¾ de 6 al mateix Camí de Tarragona, la torxa seguirà el camí fent relleus que efectuaran els alumnes del col·legi Joan Rebull que conjuntament amb els acompanyants que ho desitgin, la portaran fins la plaça de la Llibertat passant per la Riera d’Aragó, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrers Salvador Espriu i Amargura, arribant a la plaça de la Llibertat per ser rebuda per totes les persones que volen mantenir la tradició i la unió de país que representa.
 
A les 6 havent arribat a la plaça els portadors encendran el peveter que estarà instal·lat. Acte seguit els petits alumnes i tots els que vulguin acompanyar ballaran la sardana “El País a l’Escola” de Carles Santiago en versió de cinc tirades. Acte seguit començaran a fer la recollida de la Flama les representacions i delegacions que fins a les 9 del vespre passaran per la plaça.
 
Més tard la cobla Reus començarà una ballada de sardanes pel sistema de set tirades que alternarà amb les diferents recollides. El programa serà aquest:
                        Aplec de germanor                 Josep Saderra i Puigferrer                 
                        Mercè riallera                        Ramon Soriano i Rubió
                        Catalunya                               Enric Morera i Viura
                           -sardana escollida amb motiu del Dia de la Sardana-
                        En Peret Ganxet                     Josep Maria Baiges i Jansà   
                        Escalenca                               Pere Mercader i Andreu
                        La vall dels Ossos                  Rafael Guinovart i Bellmunt
                        Estiu olímpic                          Daniel Gasulla i Porta
                        Joventut bisbalenca               Xavier Forcada i Carreras
 
Abans de les 9 del vespre lectura del missatge i encesa de la foguera que enguany fara l’entitat Diables de Reus, gent avesada al foc i seguidors del fet de país que representen.
 
A les 10 de la nit pel carrers del centre. cercavila del Foc amb la participació de tots els grups de Reus que faran la primera encesa amb la Flama del Canigó.  

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.