Carregant Esdeveniments

Rebuda i repartiment de la Flama a Reus

Actes i activitats
23 de juny de 2017, 16:00h

Tornem a celebrar l’arribada de l’estiu compartint festa i tradicions amb els nostres veïns d’arreu dels Països Catalans!

A ¼ de 6 de la tarda serà la 46ª vegada que arriba a Reus la FLAMA DEL CANIGÓ fent HOMENATGE A LA SENYERA, serà a la plaça del Santuari de la Verge de Misericòrdia on el Patronat, Òmnium i altres simpatitzants, iniciaran el primer recorregut de la Flama que es farà des del Santuari fins el Camí de Tarragona, passant per l’avinguda de Sant Bernat Calbó.

A ¾ de 6 al mateix Camí de Tarragona, la torxa seguirà el camí fent relleus que efectuaran els alumnes del col·legi Joan Rebull que conjuntament amb els acompanyants que ho desitgin, la portaran fins la plaça de la Llibertat passant per la Riera d’Aragó, plaça de la Sang, raval del Pallol, plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrers Salvador Espriu i Amargura, arribant a la plaça de la Llibertat per ser rebuda per totes les persones que volen mantenir la tradició i la unió de país que representa.

A les 6 havent arribat a la plaça els portadors encendran el peveter que estarà instal·lat. Acte seguit els petits alumnes i tots els que vulguin acompanyar ballaran la sardana “El País a l’Escola” de Carles Santiago en versió de cinc tirades. Acte seguit començaran a fer la recollida de la Flama les representacions i delegacions dels municipis de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i El Tarragonès, entitats i particulars que, fins a les 9 del vespre passaran per la plaça, aportant les actuacions de llurs timbalers, diables, batucades i grups festius a la festa comuna.

Més tard la Cobla Reus començarà una ballada de sardanes pel sistema de set tirades que alternarà amb les diferents recollides.

Abans de les 9 del vespre lectura del missatge  de la Flama 2017, escrit per Toni Ayala, i encesa de la foguera que enguany anirà a càrrec del president del CF Reus Deportiu, Xavier Llastarri.

Aquest any, a proposta del Patronat Sardanista, les escoles que ho desitgin podran aportar feixos de llenya a la foguera per simbolitzar el relleu dels mes joves en les nostres tradicions. Si al vostre centre hi esteu interessats, podeu contactar amb el Patronat al 651952188.

A les 10 de la nit pel carrers del centre. cercavila del Foc amb la participació de tots els grups de Reus que faran la primera encesa amb la Flama del Canigó.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.