Carregant Esdeveniments

Sant Jordi 2015 a Badalona-Barcelonès nord

Actes i activitats
11 d'abril, 19:00 h - 25 d'abril, 19:00 h de 2015

Òmnium Badalona – Barcelonès Nord encara el període d’activitat més intens de l’any amb la celebració dels actes de la diada de Sant Jordi a la comarca. 

Òmnium Badalona – Barcelonès Nord fa front al període d’activitat més intens de l’any amb la celebració dels actes de la diada de Sant Jordi a la comarca. De l’11 al 25 d’abril, l’entitat ofereix un conjunt d’activitats ben diverses que serviran per acostar la cultura i la llengua a tots els ciutadans i reflexionar al voltant del paper de la cultura en la construcció del nou Estat. En aquest sentit, l’entitat ha volgut escollir una frase d’Ovidi Montllor(“Vull sentir un món nou, perquè vull! Perquè no m’agrada aquest”) que convidi la ciutadania a posar en valor la cultura i totes les formes d’expressió en un any en que el país no pot quedar aturat.

Les activitats s’iniciaran el proper dissabte 11 d’abril amb el recital de poesia “A tota veu” que tindrà un lloc a l’Escorxador. Amb paraules del president Òmnium Badalona-Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, “La nostra entitat treballa arreu de la ciutat, en col.laboració amb altres entitats. A La Salut i amb la gent de La Rotllana, ens sentim còmodes”.  Aquest acte pretén fomentar i normalitzar la interrelació entre llengües i cultures a més de donar veu a les persones que han vingut a viure a Badalona i proporcionar un punt de trobada on el català és la llengua comuna.

Dilluns 13 d’abril tindrà lloc la presentació a l’Espai Betúlia de l’obra guanyadora del Premi Sant Jordi de novel·la “L’àguila negra” amb el seu autor Joan Carreras i l’escriptora Sílvia Soler.

El dimecres 15 d’abril es presentarà el Premi Folch i Torres a l’espai Art i Manya del carrer St Francesc d’Assís, 9. Hi seran presents l’autor del llibre premiat. Lluís Prats amb el seu llibre “Hachiko. El gos que esperava”.

El diumenge 19 d’abril a Montgat es desenvoluparan diferents activitats relacionades, també, amb Sant Jordi. A les 11.30h a la Rambla del Turó de Mar tindrà hi haurà l’activitat infaltil “Pinta el teu drac” i cap a les 12.30h L’activitat Llegeix el teu conte. Aquesta és una activitat conjunta amb la Biblioteca Tirant Lo Blanc, Montgat Decideix i ANC Montgat a més d ela Regidoria de l’Ajuntament de Montgat.

El vespre del dilluns 20 d’abril arriba el plat fort de les activitats amb la VII Nit de Sant Jordi, la Festa de Lletres a Badalona. Aquesta vetllada que s’ha consolidat com un punt de trobada dels escriptors i món cultural de la ciutat. Com és habitual durant l’acte, que enguany presentarà la periodista Meritxell Ortiz, es farà un repàs de les novetats que publiquen els autors locals. Cal que confirmeu la vostra assistència a [email protected]  

El mateix dijous 23 d’abril Òmnium serà present al carrer. L’entitat tindrà parada a les fires que s’organitzen al carrer Francesc Layret, a la Pl. Antonio Machado i al Passeig de la Salut

El mes intens acaba el dissabte 25 d’abril quan tindrà lloc l’Engresca’t Llefià. Diada sardanista i de cultura popular – III Memorial Salvador Simón, que s’organitza a la Plaça Trafalgar de Llefià conjuntament amb l’Ateneu Cultural de Llefià. Durant la tarda hi haurà diverses activitats infantils i presència de paradetes d’entitats del barri. A partir de les 18h s’oferirà un repertori de sardanes vinculades al territori i se servirà un berenar popular.

Tota la informació sobre les activitats de Sant Jordi es pot seguir a través de Twitter amb l’etiqueta #stjordibdn, a través del Facebook (facebook.com/omniumbadalona


Video VI Nit de St Jordi, Festa de lletres https://youtu.be/HjT2u0lJgbg?list=UUrfrrwZENeFQCV-2NelR5lg

Si voleu col·laborar en les activitats que es fan, fes-te voluntari i inscriu-te a través d’aquest enllaç

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.