Carregant Esdeveniments

Una cercavila rebrà la Flama del Canigó a Cardedeu

Actes i activitats
23 de juny de 2015, 19:00 h

Òmnium Cultural Baix Montseny és una de les entitats organitzadores

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té el foc com a símbol preeminent. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga on els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu.
 
La Flama del Canigó arribarà aquest any a Cardedeu el 23 de juny a la tarda. La Flama, que haurà estat renovada la nit anterior al cim del Canigó, s’escamparà arreu del país perquè s’encenguin fogueres la nit més curta de l’any. A Cardedeu rebrem la Flama amb una celebració ben especial, que comptarà amb la participació de nombroses entitats del nostre poble.
 
PROGRAMA. Dimarts 23 de juny.
 
19:00 h. La Flama arribarà a la plaça de la Creu, on serà rebuda per l’AV de la Creu. 
 
Tot seguit els Trabucaires descarregaran per anunciar-ho. La Flama baixarà pels carrers Ponent i Pau Gesa fins a la plaça Anselm Clavé. 
 
19:30 h. La Flama serà rebuda a la plaça Anselm Clavé per les entitats col·laboradores i encendrà les torxes que obriran la marxa. Així començarà la cercavila amb gegants, capgrossos, diables i músics pels carrers del centre de la vila. Recorregut: carrers de Sant Ramon, Teresa Oller, Dr. Klein i places de l’Església i de Sant Joan.
 
20:00 h. La Flama arribarà a la plaça Sant Joan i serà rebuda pel consistori. Els germans Castells encendran el peveter i faran lectura del missatge de la Flama. 
 
Seguidament s’enlairarà la senyera i es cantarà el ‘Cant de la senyera’. La sardana de la Flama i l’encesa de la foguera de la plaça clouran l’acte.
 
21:00 h. Sopar popular a la plaça de Sant Joan, on cadascú es portarà el seu menjar. Hi haurà servei de barra, amb coca i cava per a tothom. La vetllada s’amenitzarà amb danses tradicionals.

Us hi esperem!

Foto: David Perelló

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.