Carregant Esdeveniments

Una nova i espectacular Flama us espera el proper 23 de juny a la revetlla de Sant Joan

Actes i activitats
23 de juny, 18:15 h - 24 de juny, 4:00 h de 2016

Emporteu-vos la vostra Flama a casa o gaudiu de la festa que organitzarem a Plaça Octavià amb foguera, coca i sopar de carmanyola. Esteu tots convidats!

Aquesta setmana vam presentar als mitjans la Festa de Sant Joan que organitzarem el proper 23 de juny amb el suport i col·laboració de l’Ajuntament i de moltes entitats i escoles de la ciutat que s’hi han volgut sumar. Viurem una rebuda i encesa de la Flama amb una gran Festa participativa on tradició, música i dansa ompliran el centre i els barris de Sant Cugat, acompanyats per les principals entitats de la ciutat i les nenes i nens de 6è de primària, per primer cop a la nostra història. Cap Revetlla sense Flama!

L’any 2016 se celebraran els 50 anys en què uns grups d’excursionistes de la Catalunya continental i la Catalunya península varen acordar compartir la flama que es regenera cada any al cim del Canigó i estendre-la al conjunt de les terres catalanes. Des d’aleshores, la Flama del Canigó encén nombroses fogueres de Sant Joan a ciutats i pobles.

Enguany també celebrarem un altre aniversari. Els 10 anys que Òmnium organitza l’arribada de la Flama del Canigó a la ciutat, la vigília del 23 de juny, com una mostra cultural que vol fomentar la cohesió social de la ciutadania al voltant d’una festa tradicional.

Són la celebració d’aquests dos aniversaris que han engrescat la comissió de cultura popular d’Òmnium a revifar les tradicionals fogueres de Sant Joan a la ciutat i organitzar una rebuda de la Flama diferent, molt més participativa i festiva que en edicions anteriors.

Per primer cop en molt de temps, veurem fogueres en algun barri de la ciutat que s’ha volgut sumar a la festa però també la veurem i viurem a la plaça Octavià on es desenvoluparan la major part dels actes.

La Unió Ciclista Sant Cugat serà l’entitat encarregada enguany de rebre la Flama a l’Av. Rius i Taulet i de traslladar-la fins a la plaça de la Vila, on Jofre Llombart, sotsdirector d’”El Món” de RAC1, ens llegirà el Manifest dels Focs de Sant Joan 2016 acompanyat per Carmela Fortuny, tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement i Promoció de la Ciutat, i els Capgrossos i Caparrots de Sant Cugat.

Amb els Trabucaires, els Diables, els grups de lleure de la ciutat i els nens i nenes de 6è de primària de les escoles Thau, Avenç i Joan Maragall, la Flama iniciarà la cercavila pels principals carrers del centre fins a arribar a plaça Octavià on, des de mitja tarda, s’hi haurà estat celebrant sardanes amb la cobla Ciutat de Terrassa.

L’arribada a la Plaça Octavià de la Flama del Canigó serà saludada amb uns pilars dels Castellers i després d’una nova lectura del Manifest, es procedirà a encendre la foguera amb l’ajuda de les nenes i nens de 6è de primària i dels Diables.

El repartiment de coca i vi per a tots els presents a la plaça donarà el tret de sortida al sopar de carmanyola a la fresca que us convidem a celebrar amb tots nosaltres i a la gran Festa de foc, dansa i música que podrem viure fins ben entrada la nit amb els Diables, els Bastoners i l’orquestra “The Covers Band”. Una revetlla que s’allargarà fins a les 4 h de la matinada.

Ah! I enguany, podreu emportar-vos la Flama del Canigó a la vostra Revetlla amb el fanalet que podreu adquirir a la nostra parada de Plaça Octavià gràcies a la iniciativa “Cap revetlla sense la Flama”. Volem que tota la ciutadania de Sant Cugat pugueu endur-vos a casa un bocí d’una tradició que entre tots hem de revifar i passar a les generacions següents. Cultura és tradició i tradició és país.

Seguiu-nos a les xarxes (Facebook i Twitter), on us mantindrem puntualment informats de totes les novetats d’enguany!


ESCALETA D’ACTES

PLAÇA D’OCTAVIÀ

DURANT TOTA LA TARDA, REPARTIMENT DELS FANALETS A LA PLAÇA D’OCTAVIÀ
18.15 h    Sardanes a la plaça d’Octavià. Cobla “Ciutat de Terrassa”.
20.15 h    S’anuncia l’arribada de la Flama a la Plaça Octavià.
20.25 h    Explicació de la proposta “Cap revetlla sense la Flama”
20.30 h    Els Trabucaires anuncien l’arribada de la cercavila amb la Flama del Canigó.
20.35 h    Arriba la cercavila.
20.45 h    Arribada de la Flama a la plaça d’Octavià.
20.45 h    Pilars dels Castellers de Sant Cugat.
20.50 h    Lectura del Manifest dels Focs de Sant Joan 2016 a càrrec de Jofre Llombart, sots-director “El Món a RAC1”.
21.00 h    Encesa de la foguera entre els nens que porten el Fanalet i els Diables de Sant Cugat.
21.10 h    Repartiment de vi i coca.
21.10 h    Les entitats llencen els materials “no reciclables” a la foguera.
21.15 h    Actuació dels Diablons de Sant Cugat.
21.25 h    Actuació del grup de mocadors i juvenils dels Bastoners de Sant Cugat.
21.35 h    Sopar de carmanyola a la plaça d’Octavià
22.30 h    Actuació del grup de Grans dels Bastoners de Sant Cugat.
22.45 h    Malabars de foc amb els Diables de Sant Cugat.
23.00 h    Orquestra “The Covers Band”.
02.00 h    Música punxada.
04.00 h    Cloenda

RECORREGUT DE LA FLAMA / PLAÇA DE LA VILA

19.30 h    Arribada de la Flama a Sant Cugat del Vallès.
19.30 h    Recorregut de la Flama fins a la plaça de la Vila (Rius i Taulet, Av. Lluís Companys, pl. Lluís Millet, c. Àngel Guimerà, rambla Ribatallada, c. Francesc Moragas, c. Dos de Maig,
c. Cèsar Martinell, rambla del Celler, pl. de la Vila).
20.00 h    Rebuda de la Flama a la plaça de la Vila per part de les autoritats municipals que reparteixen la Flama a les entitats que promouen l’extensió dels Focs de Sant Joan als barris.
20.10 h    Actuació Caparrots de Sant Cugat.
20.15 h    Cercavila des de la plaça de la Vila a la plaça d’Octavià, amb els grups d’educació en el lleure, les nenes i nens de 6è de primària de les escoles de Sant Cugat, acompanyats dels Tabalers dels Diables de Sant Cugat. Recorregut: pl. de la Vila, rambla del Celler, c. Sant Bonaventura, c. Xerric, c. Santa Maria, c. Santiago Rusiñol, pl. d’Octavià.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.