Mural Demà Pots Ser Tu

Actualitat

El divendres 6 de juliol, vam inaugurar el mural de la campanya “Demà Pots Ser Tu” o “ “Mañana Puedes Ser Tú”, campanya que mai haguéssim pensat i volgut haver de fer.

En Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium, va ser l’encarregat d’inaugurar el mural de la campanya, destapant el mural i adreçant unes paraules al públic assistent.

El mural està situat al carrer dels Jueus 4, de Valls, al cor del Barri antic, al costat del carrer de la Carnisseria on cada dimecres i dissabte s’hi fa el mercat, i on el pare del fundador d’Òmnium, Joan Baptista Cendrós hi tenia la barberia.

Des de la tardor, hem treballat des d’ Òmnium Alt Camp en l’organització de concentracions cada dia 16 de cada més, de diferents sopars o dinars grocs amb la finalitat de posar de relleu la repressió i la injustícia de tenir presos polítics a la presó i a l’exili per la seva ideologia política. Hem fet accions per Nadal , per Sant Jordi i per la festa Major per Sant Joan , tenyint de groc carrers i festes.

També vam col·laborar en la presentació de l’Associació Catalana pels Drets Civils i en l’homenatge a Cèsar Puig, vallenc encausat per la seva bona feina al Departament d’Interior.

Totes aquestes accions ja formen part d’aquesta campanya, però ara la volíem concretar pintant un mural que il·lustrés el què hem viscut aquets últims mesos, amb la finalitat que ens fes memòria constant de que qualsevol pot trobar-se sent actor, en primera persona, de la repressió de drets.

Ens vam posar a buscar paret per fer la il·lustració i la Laia Olivé ens l’ha va cedir amablement.

En la proposta d’il·lustrar el lema de la campanya: “Demà pots ser tu”, en Ricard Colera – l’autor del mural – de seguida va proposar posar-hi una persona en una actitud trista i derrotada, que és la que molts tenim davant tanta repressió gratuïta. Però també reflexiva i esperançada, que ens fa replantejar moltes d’aquelles coses que teníem per normals, per lògiques, com expressar el què penses i defensar-ho en les seves diferents formes artístiques, comunicatives i polítiques, però que la Llei mordaça, que encara no ha estat derogada pel PSOE, persegueix. A la vegada el mirall del tu et posa dins el mural, fent-te protagonista actiu de la campanya.

Moltes gracies als voluntaris Laia, Ricard , Pep, Anna, Montserrat, Amàlia i Robert per fer realitat avui aquest mural.

Vam acabar l’acte cantant Els Segadors.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.