Projectes

Sambori

El Sambori es reinventa

Després de 15 anys de vida, el Sambori Òmnium fa un pas endavant per adaptar-se a les noves realitats i als nous reptes que tenim com a societat. A partir del curs 2021-2022, el projecte es converteix en la Mostra Sambori Òmnium, un impuls a la cultura com a eina de transformació social i una base sobre la qual treballar de forma conjunta i transversal la generació d’oportunitats educatives.

Obrim el focus

La creació cultural és cada vegada més líquida i les fronteres entre disciplines més difoses. El desenvolupament de les noves tecnologies ha obert un ampli ventall de canals i formes de creació que ha permès a infants i joves explorar nous talents i expressar-se amb formes ben diverses. 

Per això, el Sambori obre el focus i amplia l’espectre a tota la creació cultural, agafi la forma que agafi: literatura, arts escèniques, música, creacions audiovisuals, entre d’altres, sempre enregistrada en format vídeo. 

Les obres del Sambori deixen de ser individuals, obra d’un sol alumne, i passen a ser d’autoria col·lectiva. Amb la Mostra Sambori volem interpel·lar el conjunt d’infants i joves d’arreu del país perquè participin i trobin el seu camí com a creadors, donant valor a les habilitats pròpies de cadascú i se sumin a un projecte col·lectiu. 

 

Enfortim la llengua

Amb la Mostra Sambori Òmnium enfortim la llengua com a eina d’expressió, també oral, ampliant les opcions d’ús i promovent-ne l’ús social i el vincle emocional.