Projectes

Sambori

UN PROJECTE COMPARTIT

Amb l’objectiu d’impulsar el treball en xarxa i potenciar les possibilitats de creació de les escoles i instituts, el projecte Sambori compta amb la col·laboració i el suport de diferents agents del món educatiu: 

La Sullivan és una productora cultural que desenvolupa projectes en diferents àmbits: art, comissariat, educació, pensament i comunicació, així com propostes culturals amb impacte social.

Al Sambori, La Sullivan gestiona i produeix un conjunt d’activitats d’acompanyament pels 

centres sota el projecte Sambori: pedra de foguera. Inclou diversos recursos pensats per als centres educatius en format virtual síncron i asíncron per facilitar el contacte entre els infants i els joves i creadors culturals professionals i de referència de diverses disciplines. 

Versembrant és una escola popular itinerant; un projecte que pretén fomentar la consciència crítica del jovent, mitjançant l’art urbà i el hip hop. Els nostres tallers de rap, de producció i d’arts plàstiques (sobre racisme, xenofòbia, sexisme…) aspiren a posar l’estètica al servei de la crítica, en un procés del qual els protagonistes són aquells que creant i repensant el seu entorn s’autotransformen en

el procés.

Al Sambori, Versembrant tira endavant un conjunt de tallers a diversos centres educatius d’arreu del territori per acompanyar en la creació musical, escrita i visual entre la gent jove, fomentant la seva capacitat de reflexió, crítica i les capacitats de cooperació i cohesió de grup.

 +Educació és una cooperativa sense ànim de lucre que ofereix serveis educatius i de lleure de manera integral i inclusiva. Té per objectius generar i compartir projectes que ajudin a tota la comunitat educativa a millorar la formació de totes les persones, especialment aquelles que tenen menys recursos.

Al Sambori, +Educació contribueix a fer possible creacions entre centres, en la modalitat xarxa, que permetin aprofundir en el treball educatiu comunitari, vinculant el dins i fora de l’escola i treballant amb agents territorials per enfortir el paper de node socio-educatiu de les escoles.

Play Emotions és una entitat centrada en 3 vessants: assessorament pedagògic i creació de materials didàctics, disseny i impartició de formació per al desenvolupament personal de les persones i intervenció psicopedagògica en relació a la diversitat i les dificultats d’aprenentatge. En totes tres vessants l’Educació Emocional es manté present.

 

Al Sambori, Play Emotions ha dissenyat i creat un conjunt de d’activitats per dur a terme a l’aula. Més de 50 propostes organitzades per cicles i per disciplines pensades perquè els docents puguin proposar a l’alumnat a l’hora de crear una obra Sambori. Tots aquests materials es poden descarregar lliurement des de la pàgina web del projecte.