Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Premi Frederic Roda de textos teatrals

 

Història

El Premi Frederic Roda de textos teatrals neix l'any 2014 sota l'impuls de l'Associació Agrupació Dramàtica de Barcelona i l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i amb el suport d'Òmnium Cultural, que l'integra en els premis literaris de la Nit de Santa Llúcia.

Frederic Roda Pérez, nat a Barcelona, 1924. Fill de Frederic Roda Ventura (advocat) i Pepita Pérez de Cambra (mestressa de casa), llicenciat en Dret, advocat, director de teatre, crític de teatre, promotor social i cultural.
 
Frederic Roda pertany a una generació de «revitalistes», una generació que va entomar la gran desfeta social, política i cultural del nostre país conscients que calia no defallir i no sotmetre’s al vencedor. Pertany a un grup de persones que no es van rendir, ans al contrari, van creure en la seva capacitat i, per què no?, en la seva astúcia, per esperonar la societat i aixecar de nou la cultura a casa nostra.
 
Frederic Roda accedeix al teatre «com un derivatiu d’altres coses, va ser una casualitat. Vaig començar d’actor amateur, i com un derivatiu d’altres feines», i aquest derivatiu va esdevenir un dels eixos principals de la seva activitat al llarg de tota la seva vida, començant per la seva gran capacitat de promotor i engrescador de molts projectes. Un home polivalent que va saber posar-se al servei del teatre i de la cultura.

Bases

L’Associació Agrupació Dramàtica de Barcelona-ADB i l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, amb el suport d’Òmnium Cultural, creen el Premi Frederic Roda de textos teatrals en memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en les seves diverses facetes de fundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, sotsdirector de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, actor, director, pedagog, dinamitzador i crític teatral. Els premi es regirà per les següents
 
Disponibles les bases del Premi Frederic Roda de Teatre des d'aquí.

Convocat per l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, l'Institut del Teatre i Òmnium Cultural. La dotació del premi serà de 9.000€, a càrrec de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.

Jurat: Frederic Roda Fàbregas, Xavier Albertí Gallart, Guillem Jordi Graells, Carme Sansa i Albert i Magda Puyo Bové.

Anteriors guardonats

2015. David Plana. Els encantats / Josep Maria Miró. La travessia

2014. Lluïsa Cunillé. Boira