Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Sambori_història

Història

El 1998, l’Associació d’Editors del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Associació de Bibliotecaris Valencians, l’Associació de Gestors Culturals del País Valencià, l’Associació Professional d’Il·lustradors de València, el Gremi de Llibrers de València i Escola Valenciana–Federació d’Associacions per la Llengua, van decidir crear i impulsar el I Premi Sambori de narrativa escolar en llengua catalana.

En la primera convocatòria del Sambori, el 1999, hi van participar 196 centres, 7.775 alumnes i 472 professors, en 12 lliuraments comarcals, celebrats durant les trobades per la llengua. Xifres que han anat augmentant any rere any.

L’any 2004, es va crear la Fundació Sambori, formada pels editors, els il·lustradors i les coordinadores que conformen Escola Valenciana-Federació d’Associacions per la Llengua. Des d'aleshores, les tasques de la Fundació Sambori han estat: l’organització dels Premis Sambori arreu del País Valencià i a l’Alguer i també els premis de narrativa a les universitats valencianes.

El 2006, Òmnium Cultural es va fer càrrec de l'organització i l'impuls del Premi Sambori a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord, en coordinació amb la Fundació Sambori, que s'encarrega de l'organització i l'impuls a la resta dels Països Catalans.