Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

56.070socis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

56.070socis a tot el món

Saber-ne més

90.000 persones canten tossudament a la llibertat

EL Concert per la Llibertat celebrat el 29 de juny al Camp Nou esdevé un clam sobiranista

Un cant a la llibertat; a la voluntat d'un poble de poder decidir el seu futur a través d'una consulta el més aviat possible. Amb aquest objectiu compartit, dissabte es va omplir el Camp Nou de persones i també de música i cançons de tot tipus i procedència que volien expressar el desig i la convicció que els catalans i les catalanes decidiran el seu futur com a poble l'any vinent.

Enmig d'accions simbòliques com el mosaic "Freedom Catalonia 2014", l'actuació castellera o el so de la cobla, les cançons de l'imaginari col·lectiu català dels darrers 50 anys, inclós un espectacle basat en l'obra de Lluís Llach, van convertir els assistents i les més de 700.000 persones que ho seguien des de casa per TV en una nova demostració de força de la força de la societat civil catalana.

Milers de veus juntes repassant durant prop de 6 hores un extens programa de cançons que va ser interpretat per més de 400 artistes en un estadi ple que no va deixar d'animar i cantar per la llibertat. Un èxit d'acció reivindicativa en ple procés cap al lliure exercici del dret a decidir.

Podeu recuperar algunes imatges de l'esdeveniment en aquest enllaç.

Discurs de Muriel Casals

"Som aquí per donar a conèixer la nostra causa, que és la causa de Catalunya i també, sobretot, la causa de la democràcia. Som aquí per afirmar que volem exercir la democràcia sense barreres, pacíficament. Apel·lem a tots els demòcrates de dins i de fora de Catalunya: al segle XXI, ningú no pot prohibir un referèndum democràtic.

[...] Som aquí per construir un país més lliure, més just i més digne, on tothom hi tingui cabuda. No som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni. Aquesta és la nostra força. Visca Catalunya!"

Podeu llegir-lo íntegre.
 

Aconsegueix el DVD del 'Concert per la Llibertat' per 5,95 €

El doble DVD editat per Òmnium conté més de 4 hores de música i inclou la participació de més de 400 músics i artistes. Un dels esdeveniments cívics de reivindicació nacional i per la llibertat més importants de la història del país, que ara pots aconseguir per només 5,95 euros.

El pots comprar a la seu nacional d'Òmnium i d'altres seus territorials de l'entitat, o bé a través d'Abacus.

Quan
01 juliol 2013

Territori/s


Compartir