Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Crònica de la concentració per la llibertat dels presos polítics a la plaça de la Vila de Gràcia del dia 12 de febrer de 2018

La música dels Ministrers de Gràcia i una carta del conseller Lluís Puig van fer càlida una concentració amb pluja i fred.
Ni la pluja forta ni el fred de neus properes d’aquest dilluns van impedir que un munt de persones s’apleguessin, un cop més, a la concentració setmanal de Gràcia per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, en aquest cas, unes dues-centes. L’acte va començar amb cinc minuts de silenci i la interpretació del Cant dels ocells (Jordi Fàbregas, guitarra; Pep Fornés, Jordi Martínez i Mercè Sesé, flauta dolça). Seguidament, Lola Capdevila va llegir un correu electrònic que el conseller de cultura a l’exili, Lluís Puig, li havia escrit a ella mateixa i a Jordi Fàbregas. Després del correu electrònic —que esmenta les nostres concentracions a la plaça de la Vila—, el grup de música tradicional Ministrers de Gràcia va interpretar tres peces amb sac de gemecs, tarota, tabal i dues gralles. L’acte va acabar amb el Cant dels ocells i Els segadors
 
L’ANC, Òmnium i el CDR de Gràcia convoquem una concentració setmanal cada dilluns a les 8 del vespre, a la plaça de la Vila, per reclamar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Aquests actes inclouen minuts de silenci, intervencions musicals, lectures de textos, etc. Podeu enviar propostes a gracia@omnium.cat.
 
El proper dilluns, el dia 19 de febrer, llegirem cartes que els presos polítics han enviat al Centre Artesà Tradicionàrius, als Lluïsos de Gràcia i a la llibreria Ona.
 
Fotografies: Xavier Erruz.
Vídeos: Lola Capdevila.


Quan
15 febrer 2018

Territori/s
Etiquetes
ANC
CDR
Gràcia
llibertat presos polítics
Òmnium Gràcia


Compartir