Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

El Museu de Badalona acull el IV Congrés 'Qüestions d'Estat'

Al llarg del cap de setmana s'ha debatut sobre el camí cap a la futura República sota el títol "El moment decisiu"
Èxit d'assistència a les conferències, debats i taules rodones del IV Congrés 'Qüestions d'Estat' que organitza Òmnium Cultural Badalona-Barcelonès Nord. Enguany, al llarg dels dos dies que ha durat el congrés, s'ha debatut sobre el camí cap a la futura República catalana sota el títol "El moment decisiu". Més de 200 persones han participat dissabte i diumenge de les activitats que han tingut lloc al Museu de Badalona.

La jornada de diumenge ha tingut un marcat accent polític. L'encarregat d'obrir-la ha estat el portaveu del grup coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena. Presentat pel vicepresident d'Òmnium Cultural, Joan Vallvé, Elena ha insistit al llarg de la seva ponència que el Referèndum "és legal i és possible" però "falta voluntat política per dur-lo a terme". En aquest sentit, el portaveu del Pacte pel Referèndum ha recordat que Catalunya és una nació i, per tant, "és sobirana i té dret a decidir el seu futur a les urnes de manera col·lectiva".

L'altra conferència de diumenge l'ha protagonitzat l'ex-president de la Generalitat, Artur Mas, que ha insistit que, en un moment decisiu com l'actual, "cal minimitzar les febleses i posar en valor les fortaleses". Mas ha criticat "el partidisme d'alguns" i ha esperonat la societat a seguir endavant perquè "nosaltres tenim una cosa que ells no tenen, i és la força de la gent". "Això té sortida, no serà fàcil però els esforços hauran valgut la pena", ha reblat. 

Prèviament el president d'Òmnium Badalona-Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, ha donat pas a l'ex-president Mas i ha volgut posar en valor la campanya d'Òmnium Cultural 'Lluites Compartides' com l'exemple clar que la unitat de la gent i els esforços col·lectius dels petits herois diaris "són el que han fet avançar aquest país". El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, ha tancat l'acte reivindicant la paraula "estat com la millor eina per decidir què volem ser" i agraint la feina a Òmnium Badalona per "obrir el debat del futur del país i l'èxit de campanyes com la de 'Lluites Compartides'".

 Quan
19 març 2017

Territori/s


Compartir