Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

El vicepresident afirma que és “insòlit que, a l’Europa del segle XXI, la Guàrdia Civil entri en una entitat cultural i democràtica”

Mauri: “La Guàrdia Civil no hauria d’haver entrat mai a la seu i Jordi Cuixart no hauria de portar 100 dies a la presó”
El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, afirma que, a l’Europa del segle XXI, “és inimaginable i insòlit que la Guàrdia Civil entri a la seu d’una entitat cultural i democràtica”. Això -ha dit- “no hauria d’haver passat mai com tampoc hauria d’haver passat que el president de l’entitat estigui a la presó des de fa 100 dies. Fa 56 anys que existeix Òmnium i la Guàrdia Civil no hi havia entrat mai. És un dia trist per l’entitat i la democràcia”.

A les nou del matí d’aquest dimecres, 24 de gener, cinc agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà i un secretari judicial s’han presentat a la seu d’Òmnium amb una ordre judicial en la qual es requeria accés als correus electrònics del president d’Òmnium, des de mitjans del 2016 fins a l’octubre de 2017. Els advocats de l’entitat estan presents durant el procés de buidatge d’aquesta documentació. No hi ha hagut cap escorcoll ni a l’entitat ni al despatx del president Cuixart.

Aquests fets coincideixen amb el dia que en fa cent que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són a la presó. “Només que hi fossin un dia ja és una vergonya. Coincideix amb el mateix dia que la Guàrdia Civil entra a Òmnium. Però també coincideix amb el dia en el qual hem vist com, al País Valencià s’ha destapat la corrupció del PP”, ha subratllat Mauri. 
Quan
25 gener 2018

Territori/s


Compartir