Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

En marxa la caixa de solidaritat per sufragar les multes del procés

S'aconsegueixen 100.000€ en set dies
Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana han engegat un nou mecanisme per ajudar totes aquelles persones condemnades per l'Estat espanyol per assumir el mandat democràtic del poble de Catalunya. Es tracta d'un fons que ha d'ajudar a cobrir els costos judicials, multes i embargaments derivats dels processos oberts en relació amb el procés d'independència. Concretament, han de respondre a actuacions que derivin d'iniciatives acordades per les entitats o els partits independentistes o que segueixin el mandat de les urnes i els acords del Parlament i el Govern en favor del procés independentista. Les aportacions ja es poden fer al web caixadesolidaritat.cat. Amb la voluntat que la caixa sigui tan transparent com sigui possible, la caixa comptarà amb tres auditors externs i independents: els ex-presidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.

El president d'Òmnium ha explicat que la caixa de solidaritat és "una prova més de la pluralitat del procés i una nova mostra que no ens deixarem ningú pel camí". "Aquest procés el vam començar junts i l'acabarem junts", ha assegurat Jordi Cuixart. En aquest sentit, ha recordat que "una de les vies de repressió de l'Estat són les multes cap a les persones individuals que veuen com el seu patrimoni perilla" i per això ha qualificat la caixa de solidaritat com "una mala notícia per l'Estat espanyol". 

Les primeres sancions que afrontarà la caixa de solidaritat seran les de l'exconseller i ex-diputat del Congrés, Francesc Homs, condemnat pel 9-N, i el periodista Joan Guirado. El fons servirà per sufragar multes a persones físiques, no entitats o partits polítics. Les entitats Òmnium Cultural i l'ANC són les responsables d'aquesta caixa de solidaritat que compta amb el suport de PDeCAT, ERC, CSQP i la CUP. 

100.000€ en una setmana
7 dies després d'haver fet pública la Caixa de Solidaritat, s'han recollit prop de 100.000€, que han servit per pagar la primera multa de 30.000€ imposada a l'exconseller de presidència, Francesc Homs. Aquesta multa és l'única que, per ara, és ferma i, per això, s'ha fet una transferència amb l'import al Suprem.
 
Quan
08 maig 2017

Territori/s


Compartir