Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Jordi Cuixart destaca l’aportació dels veïns de l’Hospitalet en la cultura catalana

Òmnium Cultural lliura els premis de la 66a Nit de Santa Llúcia a l’Hospitalet de Llobregat

El poliesportiu del Gornal (Hospitalet de Llobregat) ha acollit la 66a Nit de Santa Llúcia, la festa de les lletres catalanes, que anualment organitza Òmnium Cultural i en la que es lliuren els premis més importants de la literatura catalana. En una gala dirigida per Joan Font (Comediants), diversos artistes de la segona ciutat més gran de Catalunya han participat en el lliurament dels guardons (vídeo i fotogaleria).

Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, ha destacat l’aportació dels veïns de l’Hospitalet en la riquesa de la cultura catalana i ha reiterat el suport incondicional a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, assistent a la nit. Així mateix, Cuixart ha remarcat que cal “serenitat i fermesa en aquesta hora greu en què la democràcia i la llibertat d’expressió es veuen constantment amenaçades” i ha insistit en la necessitat d’un referèndum perquè “el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur i no sigui cap tribunal el que ho faci”.

‘El setè àngel’, de David Cirici, s’ha endut el 57è Premi Sant Jordi de novel·la; ‘La ciutat cansada’, de Maria Cabrera, el 58è Carles Riba de poesia; ‘Vida familiar’, de Jenn Díaz, el 19è Mercè Rodoreda de contes i narracions; ‘L’illa de Paidonèsia’, d’Oriol Codina, el 54è Premi Josep M. Folch i Torres; ‘Sentinels’, de Martín Piñol, el 43è Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil i el 3r Frederic Roda de teatre ha quedat desert. El 7è Premi Òmnium de Comunicació ha estat per la revista Enderrock i el 30è Premi Internacional JB Cendrós per a Mary Ann Newman.

 
Pertany a

Quan
16 desembre 2016

Territori/s


Compartir