Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Jordi Cuixart: "El millor homenatge a la Muriel és una victòria sense vencedors ni vençuts"

El Premi Òmnium de Comunicació portarà el nom de Muriel Casals
El Premi Òmnium de Comunicació que cada any s'entrega dins la Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes, es rebatejarà amb el nom de Premi Muriel Casals, en reconeixement de l'expresidenta d'Òmnium Cultural. El guardó, que a partir d'ara també es dotarà econòmicament amb 3.000 euros de premi, vol donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l'ús de la llengua i projectar la cultura dins els Països Catalans. "Us emplacem a passar de l'enyorança a l'esperança perquè estem plenament convençuts que el millor homenatge a la Muriel és la victòria, una victòria sense vencedors ni vençuts", ha dit el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. L'entitat vol retre així homenatge a qui va ser-ne presidenta entre els anys 2010 i 2015 en el primer aniversari de la seva mort. En el marc dels actes d'homenatge a Casals, la sala d'actes de la seu nacional d'Òmnium Cultural també passa a anomenar-se Sala Muriel Casals.

El Premi Muriel Casals estarà dotat amb 3.000 euros gràcies a la donació feta per la filla de Casals. Laia Gasch ha cedit íntegrament a Òmnium Cultural la indemnització per l'accident que va patir Muriel Casals atropellada per un ciclista a Barcelona el gener de 2016. 

L'actual Premi Òmnium de Comunicació nascut el 2009 és hereu dels premis de ràdio i televisió que s'entreguen des de l'any 1980. Alguns dels guardonats han estat la revista Enderrock (2016), els programes 30 Minuts i Quèquicom de Televisió de Catalunya, el programa El Món a RAC1 i el diari electrònic Vilaweb.

L'expresidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha rebut la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona a títol pòstum lliurada per l'alcaldessa Ada Colau. L'han recollit la filla de Casals, Laia Gasch, i el seu net. El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha estat l'encarregat de glosar la figura de Casals durant l'acte, celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament: "treballem per seguir el seu llegat; per normalitzar l'imaginari col·lectiu de país. Catalunya és un sol poble unit en la diversitat". En l'acte també hi han estat presents el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entre d'altres. 

 
Quan
14 febrer 2017

Territori/s


Compartir