Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Jordi Cuixart: “El teu vot, l’1-O serà el gest que enderrocarà murs”

“Tenim l’oportunitat de protagonitzar la revolució democràtica més important d’Europa: la revolució de les urnes”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en el discurs de la Diada ha esperonat tot el poble de Catalunya a sortir a votar massivament el proper 1 d’Octubre: “tenim l’oportunitat, el repte i l’obligació de protagonitzar la revolució democràtica més important de l’Europa del segle XXI: la revolució de les urnes”. Durant el discurs de la manifestació en motiu de la Diada, Cuixart ha tornat a fer una crida a la unitat: “si som capaços d’estar junts, de fer servir la força de cadascú de nosaltres, no tingueu cap dubte que ens en sortirem”. El teu vot, l’1-O, serà el gest que enderrocarà murs”.

A l’inici del seu discurs, Jordi Cuixart ha mostrat a tots els assistents que omplien un any més els carrers de Barcelona una papereta com la que servirà el proper 1 d’Octubre per votar al referèndum i ha recordat que aquesta papereta “servirà pels qui votaran sí com pels qui votaran no”. “Perquè votar”, ha recordat el president d’Òmnium, “no ha sigut mai un delicte!”.

Per al president d’Òmnium Cultural s’ha acabat el temps de les ambigüitats: “Som en una cruïlla històrica i els camins són clars: democràcia o repressió, posar les urnes o silenciar la democràcia”.

“Per això avui som aquí i seguirem dempeus fins l’1 d’Octubre”, ha afegit Jordi Cuixart. “Estem orgullosos de la nostra llengua i la nostra història col·lectiva”. “Res ens serà regalat, però ara ja res ens pot ser negat”, ha assegurat Cuixart al final del seu discurs. “Volem la República dels ciutadans lliures; la República ets tu i el futur és ara”, ha reblat el president d’Òmnium Cultural.


Quan
11 setembre 2017

Territori/s


Compartir