Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La Barceloneta natal d'Hilari Salvadó en clou el cicle d'homenatge

Crònica de la quinzena i última conferència del cicle d'homenatge a Hilari Salvadó.
El passat 2 de febrer de 2017, va tenir lloc la darrera conferència del cicle d’homenatge a Hilari Salvadó. La sala d’actes de la Casa de la Barceloneta es va omplir totalment per escoltar Arnau Gonzàlez i Vilalta, professor d’història a la Universitat Autònoma de Barcelona, parlant sobre El Cos Consular a la Barcelona Republicana (1931-1939). Catalunya com a preocupació.

Després de la presentació de l’acte i el conferenciant per part d’Anna Magrinyà, de la Junta de Ciutat Vella, i de Pau Vinyes, de Tot Història, Arnau Gonzàlez va començar la seva exposició destacant els trets característics de la representació consular i presentant el context internacional amb què es trobava el període republicà a Catalunya. La part central de la seva exposició va ser dedicada a presentar la visió que els cònsols a Barcelona tenien de la situació catalana, tal com queda reflectida en els informes que regularment enviaven als seus governs respectius. Va interessar particularment el fet que veien Catalunya com una entitat independent de facto, fins a punt que alguns d’ells no entenien com no es produïa la separació efectiva d’Espanya.

Amb aquesta conferència, feta a la Barceloneta, es tancava el cicle de conferències
Els anys republicans de l’alcalde Hilari Salvadó: la Segona República a Barcelona que les seus territorials d’Òmnium a Barcelona i Tot Història Associació Cultural han organitzat entre el setembre de 2016 i el febrer del 2017 com a participació a l’any Hilari Salvadó, per commemorar el 50è aniversari de la seva mort. El cicle ha permès apropar la figura de l’alcalde Hilari Salvadó a tota la ciutat, amb almenys una conferència a cada districte de Barcelona. I, també, fer present de manera conjunta les diverses seus territorials d’Òmnium a la ciutat.


Quan
13 febrer 2017

Territori/s
Etiquetes
Hilari Salvadó
Segona República
Barcelona
Història
Òmnium Cultural


Compartir