Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La figura d'Hilari Salvadó torna a la Barceloneta

Crònica de la primera conferència del cicle d'homenatge a Hilari Salvadó

El passat dijous 29 de setembre, l’historiador i escriptor Pau Vinyes i Roig, va impartir la conferència “Hilari Salvadó, de la Barceloneta a l’alcaldia de Barcelona”. Aquesta és la primera d’un cicle de quinze en homenatge a Hilari Salvadó i Castell, darrer alcalde de la Segona República, fill de la Barceloneta.

L'acte va començar amb una breu salutació de Carles Gimeno, coordinador de la comissió Pro Homenatge Hilari Salvadó de la Barceloneta; Gregor Siles, historiador president de Tot Història Associació Cultural i Jordi Cuixart President d’Òmnium Cultural. Tot seguit, en Pau Vinyes va iniciar la seva conferència partint dels orígens de la família Salvadó, pescadors procedents de Peníscola, que s’instal·laren a la Barceloneta on continuaren les seves tasques marineres.
Una forta tempesta va sorprendre al seu pare i els seus quatre germans feinejant en alta mar i van naufragar.  Van perdre la vida tots cinc. Aquest succés va canviar el rumb en la vida d’en Hilari Salvadó.

De manera molt amena i desimbolta, Vinyes va explicar les diverses etapes de la seva vida pública: els estudis de comptabilitat, l’etapa de regidor de l’Ajuntament de Barcelona, les seves tasques d’alcalde, el seu exili i el seu retorn.
En finalitzar la conferència, Vinyes va mostrar una sèrie de fotografies de l’època, en les quals es mostra un Hilari Salvadó en les seves tasques polítiques junt amb els mandataris del país, així com també unes que mostren un Hilari excursionista i altres de la Barceloneta dels anys 30.

La propera conferència tindrà lloc dijous 6 d'octubre i porta per títol La Pau i la seva cultura.

Quan
03 octubre 2016

Territori/s
Etiquetes
Hilari Salvadó
Barcelona
Ciutat Vella


Compartir