Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La Flama del Canigó arriba a 450 municipis dels Països Catalans, tornarà a arribar a Mallorca i també al País Valencià

Jordi Cuixart: “Si guanya el Sí proclamarem la República catalana”
Òmnium Cultural rep la Flama del Canigó al Parlament de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona

El Parlament de Catalunya ha rebut la Flama del Canigó aquest migdia, en un acte presidit per la presidenta Carme Forcadell, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’autor del missatge de la Flama d’enguany, Toni Ayala. A continuació, els equips de foc han portat la flama a l’Ajuntament de Barcelona i tots els barris, per encendre les fogueres aquest vespre de revetlla.

En l’acte institucional, Jordi Cuixart ha celebrat que el Parlament rebi la Flama, el “símbol dels Països Catalans, que representa el passat, el present i, sobretot, el futur de la nostra nació”. La Flama, que avui arribarà a gairebé 450 municipis dels Països Catalans, tornarà a arribar a Mallorca i fins a 6 municipis del País Valencià.

Cuixart ha apel·lat a la responsabilitat: “Òmnium tampoc negligirà a l’hora de defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya, malgrat l’oposició d’un Estat autoritari. Som la garantia que l’1 d’octubre farem el referèndum i si guanya el Sí proclamarem la República catalana”.

El president d’Òmnium ha expressat que “la Flama simbolitza la festa, la màgia i l’emoció”, davant d’un auditori del Parlament ple dels equips de foc i les entitats organitzadores que fan possible que la festa popular es comparteixi arreu.Forcadell agraeix la tasca d’Òmnium
Després de la lectura del missatge d’enguany, a càrrec de Toni Ayala, la presidenta Carme Forcadell ha agraït la tasca d’Òmnium Cultural en el “manteniment de la tradició durant anys i en convertir-la en una tradició moderna com la nostra cultura”. Forcadell també ha donat les gràcies a Toni Ayala, als alumnes de les escoles de Corbera de Llobregat, que han portat els gegants, a Guillem Balboa, alcalde d’Araó (Mallorca), on aquest any hi tornarà a arribar la Flama i a Ernest Costa per mantenir viva la Flama durant anys.
Quan
23 juny 2017

Territori/s
Etiquetes
Flama del Canigó


Compartir