Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La lluita feminista centra la novena conferència del Cicle d'Hilari Salvadó

Crònica de la novena conferència del cicle de l'Any Hilari Salvadó "Sufragisme, la revolució de les dones i el feminisme durant la República".

El dijous dia 24 de novembre l’Ateneu la Bòbila de Nou Barris va acollir la conferència: “Sufragisme, la revolució de les dones i el feminisme durant la República” dins del cicle de conferències d’homenatge a Hilari Salvadó.

L’Ermengol Buch, un dels membres de la gestora, va fer la presentació. En primer lloc ens vam donar a conèixer com a gestora d’Òmnium a Nou Barris, que hem començat com a tal aquesta primavera, i al mateix temps es va convidar a qui en vulgui formar part a apuntar-s’hi. Tot seguit va presentar a l’historiador Pau Vinyes, qui va posar un vídeo d’uns cinc minuts parlant de la figura de l’Hilari Salvadó.

Seguidament va fer una introducció per donar pas a la conferenciant Betsabé Garcia, llicenciada en Filologia Hispànica per la UB qui ens va fer una extensa i amena xerrada sobre la lluita de les dones per aconseguir els mateixos drets que els homes, el feminisme i sufragisme durant la República.

Va haver-hi unes vint-i-tres persones que es van interessar en aquesta conferència i un cop finalitzada es va obrir un torn de preguntes. El públic hi va participar molt activament tant fent preguntes com explicant anècdotes que havien viscut en pròpia persona o bé de familiars. La Betsabé Garcia en tot moment va estar disposada tant a escoltar al públic com a respondre a totes les preguntes que li van fer.

A l’acabar la xerrada l’Ermengol va fer un agraïment al públic per la seva assistència i als ponents per la seva col·laboració i aportacions. Va presentar la següent conferència “L’esport a Barcelona dels anys trenta” a càrrec de Carles Santacana i Torres, el dijous dia 1 de desembre a la Biblioteca Can Mariner (Horta-Guinardó).

L’acte va acabar cap a dos quarts de nou de la nit.

Hem de destacar que ens va felicitar l’historiador Pau Vinyes per haver aconseguit que hi assistís tanta gent, sent una gestora tant novell. Ens vam animar molt amb aquestes paraules i ens vam fer una foto amb els ponents i els membres de la gestora.Quan
29 novembre 2016

Territori/s
Etiquetes
Òmnium a Barcelona
òmnium nou barris
any hilari salvadó
Hilari Salvadó


Compartir