Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

La mobilització de Somescola.cat de dissabte serà un clam per l’escola catalana

La marxa sortirà del passeig de St. Joan amb Gran Via i acabarà al passeig de Lluís Companys, on es llegirà un manifest i hi haurà actuacions diverses

La marxa sortirà del passeig de St. Joan amb Gran Via i acabarà al passeig de Lluís Companys, on es llegirà un manifest i hi haurà actuacions diverses

La coordinadora cívica i educativa fa una crida a la comunitat educativa i la societat civil catalana per defensar el model vigent

La mobilització de Somescola.cat d’aquest dissabte recorrerà el centre de Barcelona per defensar l’escola catalana i del dret a decidir el model educatiu. Amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, la marxa sortirà a les sis de la tarda del Passeig de Sant Joan amb la Gran Via, a la plaça Tetuan, i acabarà al passeig Lluís Companys, davant el Parc de la Ciutadella, on tindrà lloc la lectura d’un manifest i diverses actuacions.

La coordinadora de 44 entitats recomana accedir a la convocatòria des de la Gran Via i el passeig de Gràcia. Al Passeig de Lluís Companys, al final de la marxa, hi haurà l’actuació del grup Macedònia, del pallasso Tortell Poltrona, de Gospel Gràcia, Mortimers i finalment Lax’n’Busto, amb la presentació de l’actor Quim Masferrer. Ara per ara, Somescola.cat ha rebut la confirmació d’un centenar d’autocars organitzats arreu del país, a més de 20 formacions de percussió, 10 companyies de teatre de carrer; o bé 40 gegants, 20 peces de bestiari popular o 50 gegantons d’escola.

També hi haurà centenars de capgrossos, un dels símbols d’una mobilització festiva i reivindicativa per l’escola catalana. De fet, s’han fet més de 50 tallers de capgrossos organitzats per escoles i AMPA de tot el país​. D’altra banda, fins ara també s'han venut més de 20.000 samarretes, amb la col·laboració d'entitats, mitjans de comunicació, grans superfícies, etc.. Serviran per finançar les activitats de Somescola i també es podran comprar dissabte.

Després de fer públic l’espot de la cercavila, la coordinadora ha recollit en vídeo l’adhesió d’una trentena de personalitats catalanes que fan una crida a sortir al carrer dissabte, com Sílvia Bel, Jaume Cabré, Araceli Segarra, Ada Colau, Àngel Castiñeira o Josep M. Espinàs, entre d’altres; o de Josep Guardiola, Jordi Savall, Sergi López, Mònica Terribas o Jordi Basté, com recull aquesta galeria. Tots els partits del Parlament de Catalunya excepte el PP i Ciutadans donen suport a la mobilització.

 Mantenir un model d’èxit

Somescola.cat reclama mantenir el model vigent d’escola catalana, davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a cinc escoles catalanes a impartir en castellà un 25% de l’horari lectiu. La coordinadora d’escoles cíviques i educatives fa una crida a la mobilització conjunta de la comunitat educativa i del país per impedir el trencament del model educatiu català i la judicialització de les aules.

Somescola demana fermesa a la Conselleria d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per mantenir el model, tant a partir d’avui com del curs vinent. Perquè l'escola catalana és un model d’èxit de 30 anys; una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa; un model que no segrega els infants per raó de llengua i garanteix el coneixement del català i del castellà.

La mobilització compta amb la crida conjunta de Somescola, Escola Valenciana i  l’Assemblea de Docents de les Illes, que són conscients que són conscients que cal mobilitzar-se davant l’ofensiva judicial i política contra l’escola catalana i el dret dels infants dels Països Catalans a rebre educació en la llengua pròpia.

 

AAFF SNS LINIES FLYER NO ES TRENQUI CAT

Pertany a

Quan
14 juny 2014

Territori/s


Compartir