Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

'La revolució cantada' a Parets aplega 75 persones

Una noia estoniana va explicar la seva experiència en primera persona abans de la projecció
Diumenge 9 de juliol al vespre 75 persones van acudir al Teatre Can Rajoler de Parets del Vallès per veure el documental La revolució cantada. 

La projecció l'organitzava el grup de treball d’Òmnium a Parets, que d'aquesta manera continua amb la seva programació d’actes.

Una estoniana que va ser testimoni dels fets va fer la presentació de la pel·lícula explicant les característiques del poble d’Estònia, del qual va destacar una gran tradició i afició al cant i un sentiment molt present d’estar sotmesos a l’ocupació soviètica, ja que tenien un record recent de la seva història com a país.


Sergi Bolea, president d'Òmnium Vallès Oriental, i la noia estoniana en un moment de l'acte

El documental exposa, precisament, el procés d'independència del poble estonià, entre els anys 1987 i 1991, i mostra com milers de ciutadans d’Estònia es van reunir públicament per cantar cançons patriòtiques prohibides per reclamar la independència de l’ocupació soviètica.
 
L’acte va ser emotiu tant per la presència de la noia estoniana, com pel relat de la pel·lícula, i també perquè, com a cloenda de l’acte, tothom que va voler va poder conversar amb ella i intercanviar opinions.
Quan
13 juliol 2017

Territori/s
Etiquetes
la revolució cantada
Òmnium Baix Vallès
parets del vallès


Compartir