Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

116.769 socissocis a tot el món

Saber-ne més

L’entitat denuncia un atac polític de l’Estat a les organitzacions que estan al capdavant del procés sobiranista

ÒMNIUM rep un avís d’embargament per valor de 240.000 euros
Òmnium Cultural ha estat informada que es farà efectiva la sanció de 240.000 euros imposada per l’Agencia de Protección de Datos (APD) arran de la denúncia sobre l’ús de dades personals durant la gigaenquesta que es va fer abans del 9N. La sanció per l’ús de les dades és de 200.000 euros als quals se suma un recàrrec de 40.000 euros per no haver fet efectiu el pagament. L’entitat es nega a pagar aquesta sanció que qualifica d'atac polític desproporcionat. És per això que Òmnium manté el recurs iniciat a l’Audiència Nacional i sobre el qual encara no hi ha sentència ferma.

Òmnium Cultural considera que la multa per la gigaenquesta no té cap fonament i únicament persegueix desprestigiar i perjudicar financerament i jurídicament les entitats que estan al capdavant del procés sobiranista. L’entitat presidida per Jordi Cuixart sosté que, davant la impossibilitat d’inhabilitar la societat civil, l’Estat pretén embargar Òmnium Cultural amb l’únic objectiu de frenar el procés democràtic que viu Catalunya.

En aquest sentit, Òmnium recorda que l’entitat ja va ser il·legalitzada i clausurada durant el franquisme entre els anys 1963 i 1967. Cap d’aquests atacs ha pogut dinamitar una entitat que avui treballa per als grans consensos de país, és referent en la cultura i la defensa de la llengua catalana i és més forta i viva que mai amb més de 63.000 socis i 33 seus arreu del territori.
Quan
10 febrer 2017

Territori/s


Compartir