Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Mauri: “La cultura és una palanca de canvi, l’antídot contra aquells que amb la por i la intolerància vulneren drets i llibertats”

‘Cultura contra la repressió’: una quarantena d’artistes i nou hores de música i cultura en defensa de les llibertats
Barcelona, 12 d’Abril de 2018- El proper diumenge, 22 d’abril, Santa Perpètua de Mogoda acollirà la jornada ‘Cultura contra la repressió’. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’entorn de Jordi Cuixart i Òmnium Cultural coincidint amb el dia que Cuixart fa 43 anys. L’objectiu és convertir la jornada en un homenatge a Cuixart, que ja farà sis mesos que és a la presó, i a tots els represaliats per l’Estat espanyol i en un crit unànime contra la repressió. La fórmula: una marató de nou hores de cultura, amb la col·laboració d’una quarantena d’artistes.

“En un context com l’actual, és més necessari que mai deixar clar que la cultura és una palanca de canvi, el motor d’un poble i l’antídot contra la intolerància. Són dies d’incertesa, fins i tot tristesa, però també d’esperança en un país que sempre reneix i que mai es deixa vèncer. El país de l’1 d’octubre”, ha dit el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, a la roda de premsa que s’ha fet aquest dijous a Barcelona.  “Durant la fosca dictadura i el franquisme la cançó protesta i els moviments culturals van ser un motor per remoure consciències. Ara hem de fer el mateix. La cultura ha de fer un pas endavant, ha de ser el revulsiu”, ha afegit Mauri qui ha presentat la iniciativa amb Pol Leiva, nebot de Cuixart i membre de l’Associació Catalana pels Drets Civils i Gerard Quintana, qui ha parlat en nom del col·lectiu d’artistes.

“La cultura ens permet connectar amb gent molt diferent i això ho hem d’aprofitar perquè l’estratègia d’aquest estat negre que tenim davant és dividir”, ha destacat. Per últim, Mauri ha fet la següent crida: “El 22 d’abril hem d’enviar un missatge clar: ens amararem de les lletres de les cançons, dels llibres dels escriptors, dels dibuixos dels pintors, de l’esperit dels castellers… i amb pensament crític ens farem més forts. La cultura és un revulsiu i ens fa forts”.

Nou hores de cultura i reivindicació
La jornada arrencarà a les 11:30 h del matí a la plaça de l’Ajuntament amb una cercavila que arribarà fins al Parc de la Ribera del municipi, punt neuràlgic de la celebració.

Beneficis a la caixa de solidaritat
Els beneficis de la jornada aniran a la caixa de la solidaritat i l’entrada serà oberta amb taquilla inversa.

Artistes confirmats
Aquests són alguns dels noms que ja han confirmat que col·laboren amb la iniciativa: Alguer Miquel (Txarango), Lluís Llach, Gossos, Gerard Quintana i Josep Thió, Cesk Freixas, Xavia Sarrià, Animal, Eva Piquer, Peyu, La Belluga, Oriol de Balanzó, Pep Planas, Anna Sahun, Pink Poni, Estel Solé, Sebastià Alzamora, Pau Poch, Roc Casagran, Sílvia Bel, Gemma Humet, Elisabet Casanovas, Quartet Mèlt, Sara Terraza, Laura Rosel, Roba Estesa, Brams, Gossos, David Selvas, Ítaca Band, La Dharma, Natza Ferrer… El cartell és obert i, fins última hora, s’hi afegiran artistes.

Com no podia ser de cap altra manera, la gent de Santa Perpètua també tindrà un protagonisme destacat: gegants i bestiari popular, els Pink Poni (grup integrat per gent propera a en Cuixart) i La Belluga que s’adreça al públic familiar. També hi participen colles de castellers d’arreu del país.
Podeu consultar la informació actualitzada a www.usvolemacasa.cat/22a 

Premsa
Hi haurà zona de premsa per poder seguir la jornada en un perímetre habilitat. 
Quan
12 abril 2018

Territori/s


Compartir