Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural, al costat de la democràcia i amb la presidenta Forcadell i els membres de la mesa

"Mai ens acostumarem a l'actitud antidemocràtica de l'Estat"
"La declaració davant el TSJC de la presidenta Carme Forcadell i d'Anna Simó ens torna a provocar tota la indignació del món". Així es va expressar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, aquest dilluns 8 de maig al matí a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on estaven cridades a declarar la presidenta del Parlament i la secretària primera de la mesa. "Torna a ser una jornada on les entitats acudim amb indignació, però alhora amb esperança", va dir Cuixart, qui va reconèixer que "mai ens acostumarem a aquesta actitud antidemocràtica de l'Estat". 

"Aquest 2017, votarem!"
El president d'Òmnium es va tornar a mostrar convençut que aquest any 2017 hi haurà referèndum i va recordar que cada dia que passa augmenta l'interès de la comunitat internacional per conèixer de prop què està passant a Catalunya: "estan posant el crit al cel quan veuen la falta de qualitat democràtica que hi ha a l'Estat espanyol". Perquè, al cap i a la fi, va recordar Jordi Cuixart, "això va de democràcia i això va de defensar el dret a la ciutadania a expressar-se de manera lliure i democràtica".

Milers de ciutadans es van tornar a concentrar al passeig Lluís Companys de Barcelona per donar suport i escalf a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la mesa. La comitiva va sortir a les 8 del matí de les portes del Parlament de Catalunya i va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras, diputats, alcaldes i les entitats sobiranistes. 

"Un estat incapaç de jutjar el franquisme es veu valent per portar als tribunals els nostres representants. Ni un pas enrere"
"Ras i curt: això és un despropòsit monumental". Amb aquesta contundència es va expressar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on aquest divendres 12 van haver de declarar com a investigats Lluís Maria Corominas, vicepresident primer de la mesa del Parlament, i Ramona Barrufet, secretària quarta. "Un estat espanyol que és incapaç de jutjar el franquisme i la barbàrie, començant pel Valle de los Caídos i les fosses comunes pendents d'exhumar, es veu valent per portar als tribunals els represetnants legítims del poble de Catalunya", va lamentar Cuixart. El president d'Òmnium va fer referència així a la votació aprovada al Congrés de Diputats on s'insta el govern espanyol a exhumar les restes del dictador però l'executiu de Mariano Rajoy es nega a executar el mandat, una actitud que el president d'Òmnium no va dubtar a qualificar d'"indignant i inversemblant". "Ni un pas enrere. Davant la seva vergonya de ser incapaços de jutjar el fransquisme, trobaran la dignitat del poble de Catalunya per lluitar de manera transversal i votar aquest 2017 en referèndum". 

El proper 12 de juny serà el torn de Joan Josep Nuet, secretari tercer de la mesa. 
Quan
08 maig 2017

Territori/s


Compartir