Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

117.363 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural Sarrià – Sant Gervasi ret homenatge a Muriel Casals

L'acte es va fer amb motiu del primer aniversari de la mort l'expresidenta de l'entitat.
El passat dimecres 15 de març, la gestora d’Òmnium Sarrià – Sant Gervasi va organitzar la presentació del llibre Muriel Casals i la revolució dels somriures, de Quim Torra, com a acte d’homenatge i record amb motiu del primer aniversari de la seva mort a qui va ser presidenta de l’entitat entre els anys 2010 – 2015. L’acte, que va comptar amb la col·laboració de la territorial homòloga de l’ANC, va tenir lloc a la sala d’actes del Centre Cívic Vil·la Florida, plena de gom a gom per a l’ocasió amb una cinquantena de persones.
 
Jordi de Nadal, membre de la gestora dÒmnium a Sarrià – Sant Gervasi, va presentar l’autor del llibre i ex-president d’Òmnium Cultural, Quim Torra, tot fent una repassada de la seva trajectòria tant en l’àmbit professional com en el de l’activisme (sovint estretament relacionats), i la seva producció bibliogràfica. Dels darrers llibres de Quim Torra, va destacar, pel moment que vivim, Els últims 100 metres.
 
A continuació, Quim Torra va prendre la paraula per fer unes pinzellades del llibre i un retrat de l’enyorada Muriel Casals. Una intervenció plena d’anècdotes amb què Quim Torra va transmetre l’admiració, l’afecte i el respecte que Casals va despertar en ell i en tantíssimes persones que la van conèixer i tractar. Tot plegat va servir per situar en context el públic assistent sobre els orígens familiars de Muriel Casals, la seva vida a Sabadell, el seu compromís amb l’ensenyament des de la Universitat i també la implicació amb la societat civil, que culmina quan arriba a la presidència d’Òmnium Cultural.
 
En general, s’associa Muriel Casals amb el seny, potser per la gran capacitat de generar consensos i per haver sabut construir, conjuntament amb Carme Forcadell, aleshores al capdavant de l’ANC, i altres actors polítics i socials, «l’espai central de l’independentisme, del qual en van treure les costures i el van fer còmode per a molta gent». Tanmateix, Quim Torra considera, i així ho va voler fer emfatitzar, que el de Casals era un discurs «dur, potent i revolucionari, però suau amb les formes» construït des de «l’absoluta honestedat».Quan
16 març 2017

Territori/s
Etiquetes
Muriel Casals i la revolució dels somriures
gestora
Òmnium Sarrià-Sant Gervasi
Quim Torra


Compartir