Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

110.462 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium torna al TSJC per fer costat a la mesa del Parlament

"Un estat incapaç de jutjar el franquisme es veu valent per portar als tribunals els nostres representants. Ni un pas enrere"
"Ras i curt: això és un despropòsit monumental". Amb aquesta contundència s'ha expressat el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on aquest divendres han hagut de declarar com a investigats Lluís Maria Corominas, vicepresident primer de la mesa del Parlament, i Ramona Barrufet, secretària quarta. "Un estat espanyol que és incapaç de jutjar el franquisme i la barbàrie, començant pel Valle de los Caídos i les fosses comunes pendents d'exhumar, es veu valent per portar als tribunals els represetnants legítims del poble de Catalunya", ha lamentat Cuixart. El president d'Òmnium ha fet referència així a la votació aprovada al Congrés de Diputats on s'insta el govern espanyol a exhumar les restes del dictador però l'executiu de Mariano Rajoy es nega a executar el mandat, una actitud que el president d'Òmnium no ha dubtat a qualificar d'"indignant i inversemblant". "Ni un pas enrere. Davant la seva vergonya de ser incapaços de jutjar el fransquisme, trobaran la dignitat del poble de Catalunya per lluitar de manera transversal i votar aquest 2017 en referèndum". 

Per segon cop en una setmana, Òmnium Cultural ha tornat a fer costat als membres de la mesa del Parlament jutjats per permetre el debat a la cambra sobre el referèndum. Aquest divendres ha estat el torn de Lluís Corominas i Ramona Barrufet, vicepresident primer i secretària quarta de la mesa respespectivament. Dilluns van declarar també com a investigades la presidenta del Parlament, Carme forcadell i la secretària primera Anna Simó. El proper 12 de juny serà el torn de Joan Josep Nuet, secretari tercer de la mesa. 


Quan
12 maig 2017

Territori/s


Compartir