Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Òmnium Cultural és una entitat amb més de 50 anys d'història al servei de la llengua, la cultura i el país.

119.100 socissocis a tot el món

Saber-ne més

Signem un protocol amb Agricultura per garantir la seguretat en el transport de la flama

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i la consellera, Meritxell Serret, signen el document a la seu de l'entitat
La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d'aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països catalans seguint diverses rutes per tal d'encendre les fogueres de Sant Joan. És doncs el 23 de juny quan arriba la flama a moltes poblacions de Catalunya. Per tal de facilitar les eines i informació als grups organitzadors per la millora en la seguretat i transport de la Flama del Canigó i vetllar per la prevenció d'incendis en el transport d'aquesta, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, entitat coordinadora de l'esdeveniment, han signat un “protocol” de col·laboració.
 
Tant Òmnium com la Conselleria d'Agricultura treballaran plegats per difondre aquest protocol amb recomanacions i consells sobre el transport de la flama i informació sobre les comunicacions del pas d'aquesta per pistes forestals. De la seva banda, l'entitat comunicarà els llocs i hores de pas al cos d’Agents Rurals.A més, es facilitaran les dades personals dels equips de foc, mitjançant una sol•licitud d'autorització col•lectiva que enviarà al Servei de Prevenció d’Incendis Forestals per a la seva autorització per la Directora General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi. Serà el DARP qui gestioni aquesta autorització a fi de poder alertar en cas d’incidències meteorològiques, risc d’incendi o d’altres contratemps en el pas de la flama del Canigó per pistes forestals.
 
Una flama que no crema
 
D’acord amb la normativa sobre prevenció d’incendis forestals, aquesta activitat es desenvolupa en període d’alt risc d’incendi forestal i per tant és necessari prendre mesures de prevenció i demanar l’autorització administrativa de la Directora General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.

Consulta el protocol de transport de la Flama 
C
omunica el pas de la Flama als agents rurals
 
 
 

Pertany a

Quan
09 juny 2017

Territori/s
Etiquetes
#flamadelcanigo #protocol #seguretat


Compartir