Consternació per la mort del poeta nacional dels Països Catalans

Actualitat

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha expressat el més profund condol als familiars de Miquel Martí i Pol i ha destacat la “sensibilitat tant personal com col·lectiva” que mostrava el poeta de Roda de Ter en les seves obres a més d’afegir que el seu llegat serà un dels més valuosos de les lletres catalanes. Porta i altres membres de la Junta directiva han conegut la notícia de la mort de Martí i Pol en el transcurs del dinar de presentació de la 53a Nit de Santa Llúcia que se celebrarà el pròxim 12 de desembre a Granollers. El president d’Òmnium, que també compartia taula amb Isidor Cònsul, editor de Proa i crític literari, ha definit la seva figura com el “poeta nacional dels Països Catalans”. “Un escriptor” -ha dit- “que ha aconseguit fer popular, fer arribar a la gent la literatura i, a més, ha sabut trobar el sentir d’un poble”. Jordi Porta ha recordat que, entre d’altres guardons, Miquel Martí i Pol va ser reconegut amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 1991, la màxima distinció que lliura anualment Òmnium Cultural en homenatge a una tasca dedicada a la llengua i cultura catalanes. El president d’Òmnium ha tingut un record per la mort recent d’altres escriptors catalans com Manuel Vàzquez Montalbán i Joan Perucho i ha comentat que “hauran de fer reflexionar sobre el que representen aquestes persones per al nostre país”. Pàgina d’homentatge a Miquel Martí i Pol

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta, ha expressat el més profund condol als familiars de Miquel Martí i Pol i ha destacat la "sensibilitat tant personal com col·lectiva" que mostrava el poeta de Roda de Ter en les seves obres a més d’afegir que el seu llegat serà un dels més valuosos de les lletres catalanes.

Porta i altres membres de la Junta directiva han conegut la notícia de la mort de Martí i Pol en el transcurs del dinar de presentació de la 53a Nit de Santa Llúcia que se celebrarà el pròxim 12 de desembre a Granollers. El president d’Òmnium, que també compartia taula amb Isidor Cònsul, editor de Proa i crític literari, ha definit la seva figura com el "poeta nacional dels Països Catalans". "Un escriptor" -ha dit- "que ha aconseguit fer popular, fer arribar a la gent la literatura i, a més, ha sabut trobar el sentir d’un poble".

Jordi Porta ha recordat que, entre d’altres guardons, Miquel Martí i Pol va ser reconegut amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 1991, la màxima distinció que lliura anualment Òmnium Cultural en homenatge a una tasca dedicada a la llengua i cultura catalanes.

El president d’Òmnium ha tingut un record per la mort recent d’altres escriptors catalans com Manuel Vàzquez Montalbán i Joan Perucho i ha comentat que "hauran de fer reflexionar sobre el que representen aquestes persones per al nostre país".

Pàgina d’homentatge a Miquel Martí i Pol


11/11/03