El mes d’abril encapçala els actes inaugurals de la nova seu d’Òmnium Cultural

Actualitat

(20/01/05)- El projecte inicial de la Unió Europea era construir l’Europa de la diversitat i això no es recull en el Tractat constitucional que s’ha de votar el 20 de febrer -. Així va començar Aureli Argemí, president del CIEMEN, quan va explicar als assistents que l’actual tractat s’allunya completament d’aquest primer objectiu, ja que no té en compte els pobles. La sala Joan Garriga de La Garriga va reunir ahir a la tarda una cinquantena de persones disposades a informar-se sobre el Tractat constitucional. El públic, que va ser el protagonista de la tarda, amb les seves aportacions i preguntes va completar la ponència de Jordi Porta, president d’Òmnium, que va exposar les raons que han portat l’entitat a demanar el No a la Constitució. Porta també va remarcar que la Constitució d’Europa és una constitució d’Estats, que no respecta la diversitat dels pobles; i també va incidiramb arguments com el dèficit democràtic i el procediment d’aprovació, el dèficit de model social i la difícil capacitat interna d’evolució i reforma de la Constitució un cop ratificada.

(7/3/05) Redacció ÒC
Amb motiu de la inauguració de la nova seu d’Òmnium Cultural al carrer Diputació, 276, de Barcelona, del 7 de març al 23 d’abril, Òmnium ha organitzat una gran llista d’activitats per celebrar-ho. Els actes són de temàtica diversa i ofereixen cultura, música i actualitat del país.
Per ara, us podem avançar les activitats de les dues primeres setmanes:

Setmana del 7 al 12 de març

Dimarts, 8 de març, a les 18.00 hores, tindrà lloc la presentació del projecte Escoles en Xarxa. El projecte està endegat per la revista Escola Catalana d’Òmnium Cultural i el Diari de l’Escola de Vilaweb amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu del projecte és crear un diari electrònic de notícies d’actualitat i característiques de cada centre que reculli les veus de diferents centres escolars d’arreu dels Països Catalans establint una xarxa de comunicació entre ells.
L’acte comptarà amb la presència dels promotors de la iniciativa, Carme Alcoverro, directora d’Escola Catalana, Vicent Partal, director de Vilaweb, Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural i la Consellera d’Educació, Marta Cid.

Setmana del 14 al 18 de març

– Dimarts, 15 de març, a les 17.30 hores, tindrà lloc a la seu d’Òmnium Cultural la signatura del conveni entre Òmnium Cultural i la Universitat Oberta de Catalunya.

Al llarg d’aquesta setmana us anirem avançant les altres activitats amb més detall.

Setmana del 11 al 15 d’abril

– Dijous, 14 d’abril a les 20.30h, tindrà lloc la inauguració jove de la nova seu

20.30h Benvinguda de les entitats juvenils i dels assistents
20.45h Visita del local
21.15h Actuació de Feliu Ventura
Acompanyament amb aperitiu i Begudes de la Terra organitzat per Jimmy Jazz
22.30h Comiat
És necessari portar la invitació i confirmar la vostra assistència trucant a Òmnium Cultural, telèfon 93 319 80 50

Setmana del 18 al 22 d’abril

– Dijous 21 d’abril a les 19.00h

Taula rodona: la Cultura catalana al s. XXI
Participants:
– Vicenç Altaió (poesia, arts plàstiques…)
– Lluís Gendrau (música)
– Itziar Gonzàlez (arquitecta urbana – música)
– Toni Casares (teatre)
– Sebastià Alsamora (lletres – Els Imparables)

Modera: Gemma Casamajó ( crítica literària del diari Avui i professora de periodisme a la UAB).

– Aperitiu a càrrec de Mario
– Recital amb el quartet Free Spirits 500mg & Laia Cagigal "Música sobre la poesia de David Castillo" amb:

Laia Cagigal -Veu
Gorka Benítez-Saxo
David Mengual -Piano i composició.
David González -Contrabaix