En català, tu hi guanyes!

Actualitat

[18/10/2004] Badalona tornarà a ser la seu de la Nit de Santa Llúcia, vint-i-sis anys després de que ja ho fos per primera vegada, l`any 1978. En el marc d`aquesta d`aquesta celebració, organitzada conjuntament per Òmnium Cultural i per l`Ajuntament de Badalona –que es farà la nit del 10 de desembre al Palau Municipal d`Esports–, s`ha dissenyat un extens programa d`activitats que tindran lloc, de forma prèvia, a la nostra ciutat. La programació s`inicia aquest dijous, 21 d`octubre, amb una xerrada a càrrec d`Agnès Rotger. Serà la primera d`un cicle de conferències, amb el títol genèric de “El desconcert de la literatura”, que fins al 25 de novembre tindran lloc cada dijous a la Sala de fabricació d`Anís del Mono. Rotger, periodista i escriptora, és des de fa uns mesos la directora de l`Editorial Pòrtic. Precisament, l`editora parlarà de la salut de la no-ficció en el panorama editorial del país. El cicle continuarà fins a finals de novembre, amb la presència de Gerard Sala, Eva Santana, Julià de Jòdar, Hèctor Bofill i Pep Mita. La programació continua amb una tertúlia literària amb Carme Riera, el 24 de novembre a la Biblioteca de Can Casacuberta; l`exposició “Del 12 al 78. Badalona i les lletres catalanes al segle XX” al Museu de Badalona; l`espectacle “Vel rere vel” sobre poemes de Joan Argenté, al teatre Zorrilla; i el lliurament dels premis “Josep M. Folch i Torres” de novel·la per a nois i noies, “Joaquim Ruyra” de narrativa juvenil i “Rialles” d`espectacle infantil. Tots aquests actes culminaran en la celebració de la 54 Nit de Santa Llúcia.

Òmnium Cultural dóna suport a la campanya "En català, tu hi guanyes", liderada per l’Associació Catalunya-Líban.
A fi de potenciar la inserció en la societat catalana dels libanesos en particular i dels ciutadans d’origen àrab en general, s’ha dissenyat una campanya lingüística amb la que es pretén que els comerços àrabs entenguin la utilització del català com una forma més d’integració social.
La línia d’actuació es centra en l’assessorament per redactar els menús en català, en la publicació de material d’aprenentatge de la nostra llengua i en el disseny de cursos de català específics. Aquesta iniciativa, que ja compta amb 35 establiments adherits, s’ampliarà posteriorment a d’altres col·lectius.