Òmnium Cultural aconsegueix 220 nous socis

Actualitat

Davant la posició del Govern espanyol de demanar a la Unió Europea l’oficialitat del català i el valencià com si fossin dues llengües diferents, la Federació Llull, constituïda per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear ha escrit una carta dirigida al president del Govern espanyol, Sr. Rodríguez Zapatero per demanar al Govern espanyol i al Govern valencià que en comptes de dividir el català al·legant arguments insostenibles d’onomàstica i legalitat, es limitin a aplicar la doctrina constitucional amb respecte. En la mateixa carta, que també es farà arribar al ministre d’afers exteriors, Sr. Moratinos i al president de la Generalitat, el Sr. Pasqual Maragall, la Federació Llull demana també que no s’atïen polèmiques estèrils i menys encara enfrontaments socials, que només perjudiquen l’ús de la llengua. Així mateix, se sol·licita al Govern espanyol i al Govern valencià que apareixen com a escrupolosament respectuosos amb l’idioma que diuen defensar, que ho facin de l’única manera creïble: començant per ells mateixos, simplement usant-lo amb normalitat.

220 és el nombre de nous socis que Òmnium Cultural ha aconseguit en aquesta setmana de promoció. L’entitat va començar una campanya de promoció el passat diumenge dia  5 de setembre amb la intenció de donar-se a conèixer i ampliar el número de socis que la constitueixen. Tot i que encara s’estan reben butlletes d’adhesió, el gruix de nous socis es va fer durant el mateix 11 de Setembre. Amb motiu de la Diada, Òmnium Cultural va col·locar tres parades de promoció, una a la Mostra d’entitats de l’Arc de Triomf, conjuntament amb Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, i dues més a Ronda Sant Pere, prop del monument de Rafael Casanova. A totes tres parades, els vianants hi podien trobar informació àmplia sobre l’entitat, a més de bolígrafs, bosses, samarretes i senyeres.

L’entitat es mostra molt satisfeta amb els resultats de la campanya ja que no només s’ha aconseguit donar a conèixer l’entitat, sinó que el nombre de socis aconseguits és del tot satisfactori.